Εμβολιασμοί: Ο μεγάλος στόχος του Μαΐου, πόσοι θα έχουν εξασφαλίσει ανοσία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί: Ο μεγάλος στόχος του Μαΐου, πόσοι θα έχουν εξασφαλίσει ανοσία


Μπαίνει στο παιχνίδι και ο ιδιωτικός τομέας, εν αναμονή νέων παραλαβών δόσεων μέσα στο μήνα.

Σε νέα τροχιά έχει μπει η εμβολιαστική διαδικασία, που ανεβάζει ρυθμό όσο επανεκκινούν τομείς της οικονομίας και ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου και των μετακινήσεων.
 
Ο μεγάλος στόχος της επιχείρησης "Ελευθερία" είναι εντός του μήνα να πραγματοποιηθούν 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και στο τέλος Μαΐου να έχουμε φτάσει συνολικά τα πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς.
 
Χθες σημειώθηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών, φτάνοντας τους 108 χιλιάδες. Η δυναμική πλέον είναι οι εμβολιασμοί να ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες ημερησίως, λόγω και των νέων γραμμών που έχουν προστεθεί προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση μετά και το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των τριάντα ετών.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση, περισσότεροι από 2.260.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 21,5% του πληθυσμού. Μέχρι χθες, πάνω από ένα εκατομμύριο είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού.
 
Οι εκτιμήσεις λένε ότι μέχρι τις 31/5 θα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 3.520.000 πολίτες με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 33%, και 1.940.000 πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό που θα αντιστοιχεί στο 18% του πληθυσμού.
 
Σημειώνεται πως σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων φτάνει τα 1.500, 1.200 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και 300 στους Μέγα-εμβολιαστικούς σταθμούς. Εντός του Μαΐου, θα προστεθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα και από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και από τους ιδιωτικούς φορείς.
 
Ήδη από χθες στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ανέβει η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές θέλουν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση "Ελευθερία".

Οι δόσεις που αναμένονται
Όσον αφορά τις παραδόσεις για το μήνα που διανύουμε: από την εταιρεία Pfizer αναμένουμε 2.150.000 δόσεις και από την εταιρεία Moderna 350.000 δόσεις. Η Johnson & Johnson  επιβεβαίωσε 220.000 δόσεις μέχρι στιγμής και αναμένεται επιβεβαίωση για τις υπόλοιπες 80.000 τις επόμενες ημέρες. Τέλος η AstraZeneca  επιβεβαίωσε 150.000 δόσεις περίπου και μένει να επιβεβαιώσει και τις υπόλοιπες, μέχρι τις 450.000 που αναμένουμε το μήνα Μάιο./πηγή capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share