Έρχονται οι "Μωβ Περιοχές" ...και φέρνουν μάσκες παντού - Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι "ειδικοί" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Έρχονται οι "Μωβ Περιοχές" ...και φέρνουν μάσκες παντού - Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι "ειδικοί"


 Το καθεστώς των Μωβ περιοχών φαίνεται πως θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών.

Δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας- μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε κόκκινες περιοχές, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου, ούτως ώστε στις πολύ επιβαρυμμένες περιοχές να υπάρχουν κάποιου είδους στεγανά, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις μωβ περιοχές είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «Μωβ περιοχών».

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 27. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 357. Έγιναν 147.318 τεστ και η θετικότητα ανέρχεται στο 1,16%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share