Έγγραφα-φωτιά: Το Facebook γνώριζε τη...ζημιά που κάνουν οι πλατφόρμες του - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Έγγραφα-φωτιά: Το Facebook γνώριζε τη...ζημιά που κάνουν οι πλατφόρμες του


Νέο «χτύπημα» για το Facebook, καθώς διέρρευσαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είχε κάνει εσωτερική έρευνα και γνώριζε τις ζημιές που προκαλούσαν οι εφαρμογές του και οι υπηρεσίες του, αλλά δεν έκανε κάτι για να τις περιορίσει.

Τα έγγραφα αποκάλυψε η πρώην υπάλληλος Φράνσις Χόγκεν και κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΝΒC, το Facebook διενήργησε ένα πείραμα που έδειξε πώς έναν νέο προφίλ μιας συντηρητικής μητέρας από τη Βόρεια Καρολίνα ξεκίνησε, μέσα σε δύο ημέρες, να δέχεται προτάσεις να ενταχθεί σε γκρουπ που σχετίζονται με την ακροδεξιά ομάδα θεωριών συνωμοσίας QAnon.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2020, όπως φαίνεται από τα έγγραφα, το Facebook φιλοξενούσε χιλιάδες ιδιωτικά γκρουπ και σελίδες QΑnon με εκατομμύρια ακολούθους. Έκτοτε, τα μπλόκαρε.

Άλλα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ένας αναλυτής της πλατφόρμας είχε γράψει στους συναδέλφους του ότι το 10% των πολιτικών ποστ που παρακολουθούσαν χρήστες και αφορούσαν τις ΗΠΑ ήταν ποστ που υποστήριζαν ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει και έγγραφα που δείχνουν ότι το Facebook γνώριζε το κακό που έκανε το Instagram στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Ακόμα και τωρινοί υπάλληλοι της πλατφόρμας δηλώνουν εξαπατημένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share