Συγχώνευση Goody’s, Everest, La Pasteria σε μία εταιρεία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Συγχώνευση Goody’s, Everest, La Pasteria σε μία εταιρεία

 Στη συγχώνευση των τεσσάρων εταιρειών Goody’s, Everest, Pasteria και Evercat (εταιρεία εκπαίδευσης του προσωπικού της εστίασης του ομίλου Vivartia) σε μία προχώρησε η Goody’s Α.Ε.

Πρόκειται για μία προγραμματισμένη κίνηση, την οποία είχε ήδη αποφασίσει από τα τέλη Ιουνίου του 2021 η επιχείρηση.


Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί απόρροια της κοινής δραστηριότητας των τεσσάρων εταιρειών, των οποίων το κύριο αντικείμενο αποτελεί η εστίαση, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν επιμέρους θυγατρικές που με τη σειρά τους διατηρούν καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επί της ουσίας η Goody’s έρχεται να απορροφήσει τις υπόλοιπες τρεις εταιρικές οντότητες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ενιαίο εταιρικό σχήμα και με στόχο να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρείες που συγχωνεύονται.

Iσχυροποίηση της θέσης της νέας οντότητας στην αγορά
Το μέγεθος της νέας εταιρείας που θα προκύψει θα της δίνει την δυνατότητα να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά, αποκτώντας ταυτόχρονα διαπραγματευτική ισχύ και την δυνατότητα να επιτύχει καλύτερους όρους συνεργασιών στον χώρο της εστίασης.

Σημαντική παράμετρος είναι και η μείωση των λειτουργικών δαπανών που θα προκύψει, καθώς και η αποτελεσματικότερη δομή σε επίπεδο στελεχών και προσωπικού προς αυτή την κατεύθυνση με απώτερο σκοπό να δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας.

Στα 6,5 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Goody’s
Μετά τη συγχώνευση το μετοχικό κεφάλαιο της Goody’s θα ανέλθει από τα 3,5 εκατ. μετοχές σε 6,5 εκατ. μετοχές από την απορρόφηση της Everest καθώς θα πραγματοποιηθεί έκδοση 3 εκατ. νέων μετοχών με αξία 1 ευρώ η καθεμία. Θυμίζουμε ότι η Everest διατηρεί το σύνολο (100%) των μετοχών τόσο της Pasteria όσο και της Evercat.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης της PwC για την επί της ουσίας απορροφώμενη Everest (αποτελεί υποόμιλο της Vivartia Συμμετοχών στον οποίο υπάγονται Pasteria και Evercat), στο διάστημα έως και τις 30 Ιουνίου του 2021, το σύνολο του ενεργητικού της ήταν 172 εκατ. ευρώ, τα συνολικά ίδια κεφάλαια 133,5 εκατ. ευρώ, το σύνολο μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων 33 εκατ. ευρώ και το σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 5,48 εκατ. ευρώ.

Στον μακροπρόθεσμο δανεισμό περιλαμβάνονται δάνεια των θυγατρικών  Olumpus Plaza (1,62 εκατ. ευρώ), ομολογιακό δάνειο Plaza A.E. (311,37 χιλ. ευρώ) και ομολογιακό δάνειο Olympic Catering (1,5 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά στα συνολικά αποτελέσματα της εταιρείας στις 30 Ιουνίου της φετινής χρονιάς ήταν ζημιογόνα κατά 617 χιλ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share