Ασύλληπτα κέρδη για την Pfizer από τις πωλήσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ασύλληπτα κέρδη για την Pfizer από τις πωλήσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό


Πωλήσεις που ξεπερνούν τα 65 δισ. δολάρια!

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναμένει φέτος να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού,  που ανέπτυξε από κοινού με την γερμανική BioNTech, και προβλέπει άλλα 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2022.

Η φαρμακοβιομηχανία είπε ότι επιδιώκει να υπογράψει περισσότερες συμφωνίες με χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πωλήσεις του εμβολίου το επόμενο έτος. Εχει την ικανότητα να παράγει 4 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022 και έχει βασίσει τις προβλέψεις της σε πωλήσεις 1,7 δισεκατομμυρίων δόσεων.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση από τις ΗΠΑ πέρυσι και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είναι πιθανό να δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών την Τετάρτη. 

Η Pfizer, η οποία μοιράζεται εξίσου τα κέρδη από το εμβόλιο με την BioNTech, αύξησε την πρόβλεψη εσόδων της από το εμβόλιο στα 36 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2021, εκτιμώντας ότι το εμβόλιο θα αντιπροσωπεύει έως και το 44% των συνολικών πωλήσεών της για το τρέχον έτος.

Η Wall Street ανέμενε κατά μέσο όρο πωλήσεις 35,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος από το εμβόλιο και 22,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, σύμφωνα με οκτώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Οι πωλήσεις του εμβολίου έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτές των ανταγωνιστών της Moderna και της Johnson & Johnson (JNJ.N) , οι οποίες αντιμετωπίζουν εμπόδια στην παραγωγή και ανησυχίες για θέματα ασφάλειας.

Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο να παραδώσει 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, από τα περίπου 3 δισεκατομμύρια που σχεδιάζει συνολικά για φέτος.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν άνοδο 2,7% στις πρωινές συναλλαγές της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share