Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ. - Ο Ανδρουλάκης προηγείται στον πρώτο γύρο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ. - Ο Ανδρουλάκης προηγείται στον πρώτο γύρο


Σαφής ήταν η υπεροχή του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, αφού λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής, ήταν ξεκάθαρο πως προηγείτο με 39,04% ενώ δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,25%.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν φωνές, οι οποίες εκφράζουν την άποψη ότι μετά από αυτή την εικόνα του πρώτου γύρου, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρέπει να κατέβει σε αντιπαράθεση, σε δεύτερη Κυριακή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο στήριζε το πολιτικό σύστημα αλλά και πολύ συγκριμένα λόμπυ εξουσίας, όπως αυτό του εκδοτικού συγκροτήματος Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του συστημικού Τύπου έρχεται στην τρίτη θέση και δεν μπαίνει στον δεύτερο γύρο.

Είναι προφανές ότι το λεγόμενο λόμπυ των Βρυξελλών, πήρε το πάνω χέρι σε αυτή την εσωκομματική εκλογή  δίνοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη και σε αυτούς που τον στηρίζουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο δυνατότητες ελέγχου του κεντροαριστερού χώρου. Για να πούμε «και του στραβού το δίκιο» αυτοί οι κύκλοι, τοπικοί και εθνικοί είχαν ανέκαθεν τον έλεγχο σε αυτό τον χώρο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και επί προεδρίας της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, παραμένει πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,04%, δεύτερος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,25%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,83%, και έπονται οι Χάρης Καστανίδης με 3,72%, Παύλος Χρηστίδης με 3,34% και Π. Γερουλάνος με 2,57%, στο 60% των εκλογικών τμημάτων.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ ενώ, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017./πηγή Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share