Μπουρλά: Στοχεύουμε σε εμβόλιο που θα γίνεται μια φορά το χρόνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Μπουρλά: Στοχεύουμε σε εμβόλιο που θα γίνεται μια φορά το χρόνο

 Οι συχνοί, εντός ολίγων μηνών εμβολισμοί "δεν είναι ένα καλό σενάριο", λέει ο επικεφαλής της Pfizer.


Το εμβόλιο της Pf
izer/BioNtech για την COVID-19 έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτων που προκαλούνται από την παραλλαγήΌμικρον, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης.

Με τα κρούσματα να εκτινάσσονται στα ύψη, ορισμένες χώρες έχουν επεκτείνει τα προγράμματα ενισχυτικού εμβολιασμού COVID-19 ή μείωσαν το χρόνο μεταξύ των δόσεων καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία των πολιτών και του συνόλου της κοινωίας.

Σε συνέντευξή του στο N12 News του Ισραήλ, ο Μπουρλά ρωτήθηκε εάν βλέπει αναμνηστικά εμβόλια να χορηγούνται κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες σε τακτική βάση.

″Αυτό δεν θα είναι ένα καλό σενάριο. Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο”, είπε ο Μπούρλα. ”Μία φορά το χρόνο είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Έτσι, από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον και να μην αγνοεί τις άλλες παραλλαγές και αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση”, είπε ο Μπουρλά.

Όπως εκτίμησε, η Pfizer θα μπορούσε να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για ένα επανασχεδιασμένο εμβόλιο για την καταπολέμηση της Όμικρον και να το παράγει μαζικά, μόλις τον Μάρτιο.

Επικαλούμενο τρεις μελέτες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή ότι η τρίτη δόση ενός εμβολίου mRNA είναι το κλειδί για την καταπολέμηση Όμικρον, παρέχοντας 90% προστασία από τη νοσηλεία.

Μια προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ τη Δευτέρα διαπίστωσε ότι μια τέταρτη βολή αυξάνει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη, αλλά πιθανότατα δεν ήταν αρκετή για να αποκρούσει Όμικρον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share