H καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη του 1918! - Ένα μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

H καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη του 1918! - Ένα μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο







Παλιές εικόνες, κυρίως φωτογραφίες, μάς δείχνουν την Θεσσαλονίκη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα κυρίως σε σημαντικά γεγονότα.




Λίγες είναι στιγμές που έχουν αποτυπωθεί από την καθημερινότητα των πολιτών στην Θεσσαλονίκη και στο φως ήρθε ένα νέα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.


Οπως αναφέρει, πρόκειται για την Θεσσαλονίκη τον χειμώνα του 1918, λίγους μήνες μετά τη μεγάλη φωτιά του 1917 που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.

Στο βίντεο φαίνεται η καθημερινότητα όσον αφορά την εργασία, όπου άλλοι χρησιμοποιούν γαϊδουράκια και άλλοι μικρές βάρκες για μεταφορές. Τους πολίτες που περπατούν στον Λευκό Πύργο και στη σημερινή παραλιακή λεωφόρο, όπου τότε ήταν δεμένα εκατοντάδες βάρκες.
Αλλά στην Πλατεία Ελευθερίας που βρίσκονται καταστήματα και κόσμος που απολαμβάνει τον καφέ του.

*Αναρτήθηκε στην σελίδα “Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης” στο Facebook από τον χρήστη Viron Papadopoulos.