Η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα – Είναι πλέον η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με 1,42 δισεκατομμύρια ανθρώπους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα – Είναι πλέον η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με 1,42 δισεκατομμύρια ανθρώπους!

Η Ινδία έχει 5 εκατομμύρια περισσότερα από τα 1,412 δισεκατομμύρια άτομα που ανέφερε η Κίνα

Η Ινδία έχει ήδη ξεπεράσει την Κίνα ως το πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο.
Με βάση στοιχεία και εκτιμήσεις από την World Population Review, έναν ανεξάρτητο οργανισμό που επικεντρώνεται στην απογραφή και τα δημογραφικά στοιχεία, ο πληθυσμός της Ινδίας αυξήθηκε στα 1,417 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2022.
Αυτό σηματοδοτεί 5 εκατομμύρια περισσότερα από τα 1,412 δισεκατομμύρια άτομα που ανέφερε η Κίνα. σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg και της SCMP.
Εξάλλου η προσπέραση της Κίνας φαινόταν αναπόφευκτη.
Τα στοιχεία της Κίνας σηματοδοτούν την πρώτη μείωση πληθυσμού για τη χώρα από τη δεκαετία του 1960.

Κάτω των 30 ο μισός πληθυσμός

Ο μισός πληθυσμός είναι κάτω των 30 ετών στην Ινδία, σημειώνει η έκθεση, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Narendra Modi θα πρέπει να επικεντρωθεί έντονα στη δημιουργία θέσεων εργασίας προκειμένου να αξιοποιήσει την ικανότητα εργασίας/παραγωγής της χώρας.
Ο Modi πρόκειται να διεκδικήσει επανεκλογή έως τον Μάιο του 2024, σημειώνει το δημοσίευμα. Ωστόσο, σχεδόν 800 εκατομμύρια άνθρωποι «εξακολουθούν να βασίζονται σε δωρεάν μερίδες τροφίμων από την κυβέρνηση».
Και οι εκτιμήσεις για το πού βρίσκεται τώρα ο πληθυσμός της χώρας κυμαίνονται από 1,423 δισεκατομμύρια έως 1,428 δισεκατομμύρια - ένα σημάδι ότι η ανάπτυξη στην Ινδία σχεδιάζεται να συνεχιστεί.
Ο πληθυσμός στην Κίνα μειώθηκε κατά 850.000 το 2022..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share