Γιατί οι αρχές φοβούνται δυναμική επιστροφή της εγχώριας τρομοκρατίας μετά την έκρηξη στο υπ.Εργασίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί οι αρχές φοβούνται δυναμική επιστροφή της εγχώριας τρομοκρατίας μετά την έκρηξη στο υπ.Εργασίας


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις αρχές για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, με τον εφιάλτη της εγχώριας τρομοκρατίας να επιστρέφει.
Σύμφωνα με το MEGA τέσσερα είναι τα βασικά συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών.

Το οργανωτικό κέντρο της επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας είναι το ίδιο με την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται ως δύο διαφορετικές οργανώσεις στην ανάληψη ευθύνης. Η "Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη" στο Γουδί και "Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα" στη Σταδίου.

Υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες της επίθεσης στη Σταδίου με εκείνη που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2016 πάλι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η βόμβα τότε δεν είχε εκραγεί αλλά την ευθύνη είχε αναλάβει η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" που σταμάτησε τη δράση της το 2018 χωρίς να έχει εξαρθρωθεί.

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αξιωματικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η προσπάθεια αναβίωσης στο εγχώριο αντάρτικο πόλης να σχετίζεται με αντιεξουσιαστές που πιθανόν είχαν δραστηριοποιηθεί στην "ΟΛΑ" αλλά ποτέ δεν είχε τεκμηριωθεί κάτι εις βάρος τους.

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα" δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα" που είχε προχωρήσει πριν 8 με 10 χρόνια σε επιθέσεις με όπλα χειροβομβίδες και είχε πλήρως εξαρθρωθεί.

Zητούμενο για τους Αστυνομικούς πλέον θα είναι το περιεχόμενο της προκήρυξης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σταδίου και εάν και πότε εμφανιστεί ξανά η οργάνωση "Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη" που έβαλε τη βόμβα που δεν εξερράγη στα ΜΑΤ.

Κάμερα έχει καταγράψει τους δράστες
Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ειδικότερα, σε βίντεο καταγράφεται η στιγμή που το ωστικό κύμα χτυπά περίπτερο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η ένταση του ωστικού κύματος είναι τόσο μεγάλη, που όλο το κατάστημα σείεται από την έκρηξη.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, τουλάχιστον δύο από τους δράστες έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share