Αποκάλυψη του Greece-Salonika - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Αποκάλυψη του Greece-Salonika

Η αποκάλυψη έχει να κάνει με τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στην αναπόφευκτη πλέον διακύρηξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και η οποία στάση θα αλλάξει οριστικά πολλούς από τους υπάρχοντες συσχετισμούς στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το Greece-Salonika είναι σε θέση να γνωρίζει την οριστική απόφαση,που έχει πάρει το Υπ.Εξωτερικών,με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού φυσικά αλλά και με τη συναίνεση του Γ.Παπανδρέου,
να είναι η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου!
Ήδη ο νικητής των πρόσφατων εκλογών του Κοσόβου Χακίμ Θάτσι έχει δηλώσει ότι θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία, "την επομένη της 10ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πρόκειται να κατατεθεί στα Ηνωμένα Εθνη η διπλωματική αναφορά για την πορεία των διαπραγματεύσεων"..
Βέβαια αυτό δεν θα συμβεί στις 11/12 αλλά σίγουρα θα συμβεί πριν τον ερχόμενο Μάρτιο.Μεγάλες εφημερίδες της Δύσης πάντως,όπως η Herald Tribune-σε φύλλο της 24/9/07, http://www.iht.com/articles/2007/09/24/news/balkans.php#end_main -έχουν προεξοφλήσει,εδώ και μήνες, πως η ημερομηνία αυτή θα είναι η 11 Δεκεμβρίου,μάλλον όμως θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα λόγω των προεδρικών εκλογών της Σερβίας στις αρχές Φεβρουαρίου..

Ποιά είναι όμως τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι κύκλοι του Υπ.Εξωτερικών και οδηγούν την Ελλάδα σ΄αυτή την απόφαση.

1)Η μη αναγνώριση του Κοσόβου θα δημιουργήσει για την Ελλάδα άλλο ένα κρατίδιο-μετά την ΠΓΔΜ- στην καρδιά της Βαλκανικής που η ίδια,σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο,δεν αναγνωρίζει, με όλους τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει για τη δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις της περιοχής..

2) Το ζήτημα της ονομασίας και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν καταλήξει,εδώ και χρόνια,οι συνομιλίες με τους Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων.Όσο κι αν ακούγεται παράξενο αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα υπόγειο δίκτυο επαφών του Ελληνικού κράτους με την ηγεσία των Αλβανών τόσο του Κοσόβου όσο και των Σκοπίων (κ.Θάτσι και κ.Αχμέτι),με τους οποίους οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο και οι οποίοι είναι κατά πολύ διαλακτικότεροι απ΄ότι οι Σλαβομακεδόνες.Οι παρενέσεις της Ελληνικής μυστικής διπλωματίας θα έχουν ως αποτέλεσμα-το αμέσως επόμενο διάστημα-την πίεση των Αλβανών των Σκοπίων προς την κυβέρνηση του Κρατιδίου για τη συμμετοχή τους στις συνομιλίες με την Ελλάδα.Έχοντας ώς δεδομένη την περαιτέρω ισχυροποίησή τους -μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου- και τη μετατροπή τους σε-τουλάχιστον- ισότιμους εταίρους των Σλαβομακεδόνων στην κυβέρνηση του κρατιδίου,η Ελληνική πλευρά προσπαθεί αυτή τη φορά να προλάβει τις εξελίξεις..

3)Η μελλοντική ύπαρξη μιας μεγάλης Αλβανίας θεωρείται σχεδόν απίθανη από κύκλους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των εταίρων της και σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους αλλά στους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δεν είναι κάτι το αθέμιτο.

4)Η Ελλάδα μετά την μη αποστολή στρατιωτών της στο Ιράκ και την αναβάθμιση των σχέσεων της σε γεωπολιτικό επίπεδο με τη Ρωσία ψάχνει ένα τρόπο να "χρυσώσει" το χάπι απέναντι στις ΗΠΑ οι οποίες δεν είναι ικανοποιημένες με πολλές ακόμα (εξοπλιστικά προγράμματα κλπ) επιλογές του Κ.Καραμανλή.

5)Η Ελληνο/Σερβική φιλία είναι κάτι που αυτή τη στιγμή,με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη σύμμαχο -κατά τ΄άλλα- χώρα και τη δυσμενέστατη διεθνή της θέση, δε βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής Εξ.Πολιτικής.

6)Ο φόβος που υπήρχε για την δημιουργία-έπειτα απ΄την αναγνώριση του Κοσόβου- τετελεσμένου για την περίπτωση της Κύπρου έχει αποκλειστεί μετά και από τις διαβαιβεώσεις που έλαβε η Ντ.Μπακογιάννη τόσο από τους ισχυρούς Ευρωπαίους εταίρους όσο και από την Ουάσινγκτον ενώ και η Ρωσία είναι κάθετα αντίθετη σ'αυτό το ενδεχόμενο για δικούς της,εσωτερικούς λόγους.

7)Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.Ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη αποσπάσει την -καταρχήν- θετική στάση του Γ.Παπανδρέου απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν αναμένει ιδιαίτερη αντίδραση από τα κόμματα της αριστεράς.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την αναγνώριση του Κοσόβου στο εσωτερικό της χώρας ως αναγκαία λόγω της αποστολής δύναμης της Ευρωπαικής Ένωσης στην οποία θα συμφωνήσει και η Ελλάδα και την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει.
Γι΄αυτό το λόγο ίσως η Ελλάδα να είναι όχι στο πρώτο αλλά στο δεύτερο κύμα χωρών που θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο.
εξελίξεις δεν τοποθετούνται στο απώτερο μέλλον.Το Κόσοβο θα ανεξαρτητοποιηθεί σίγουρα το αργότερο στα τέλη Φεβρουαρίου...

Στο Greece-Salonika έχουν έρθει και πολλές ακόμα,σχετικές με το θέμα,πληροφορίες μερικές εκ των οποίων θα δημοσιευθούν εν ευθέτω χρόνο.

12 σχόλια:

  1. δηλαδη θα πουλησουμε τους Σερβους με την πρωτη ευκαιρια,ε?μπραβο στον "πατριωτη"καραμανλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑGKIA TOY AMA TO KANEI.AN KAI DEN TO POLYPISTEYW.KAI TI KATALAVAME TOSA XRONIA POU YPOSTHRIZAME TOUS SERVOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO OTI OI ΘΑ ΓΙΝΟΘΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟ ΑΤΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ama peseis mesa salonika tha arxisw na ypopsiazomai pragmata gia sena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ξεχνάμε πως αυτοί μας πούλησαν πρώτοι όταν η Σερβία ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία".Άρα,τα περί Σέρβων αδερφών και Ελληνοσερβικής φιλίας που κολλάνε;Μία τους και μία μας!Δεν θέλω να φανώ συναισθηματικός αλλά από την στιγμή που αυτοί κοιτάξανε το συμφέρον τους,ας κοιτάξουμε και εμείς το δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΝΑΜΕ "ΦΙΛΟΙ"..
    ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ(ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΙΤΟΛΑ,ΠΓΔΜ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ¨"ΦΙΛΟΥΣ"ΣΕΡΒΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ εξυπνη κινηση για να την εχουν σκεφτει Ντορα-κωστακης.μαλλον επιβεβλημενη απο αμερικη μερια πρεπει να ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kontos psalmos ama einai apo thn allh vdomada na ta doume na ginontai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΤΩΣ SALONIKA ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ Μ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ"ΣΟΥ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aisxos. Dhladh prodidoume enan pisto symmaxo kai synainoume sthn dhmiourgia ths megalhs A*****as? (den mporw na grapsw oute to onoma autou tou ethnous). Skaboume ton tafo mas. Phgainete sta Albanika sites kai deite ti grafoun gia emas kai gia to ti mas etoimazoun sto mellon.
    Shmera h Kyrpos dhlwse oti tha enantiwthei se kathe apopeira aneksarhtopoihshs twn Kosobarwn A******wn. Poso omws tha krathsei monh ths metaksy twn 27? Menei loipon mono o Putin gia na balei ta pragmata sth thesh tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Na symplhrwsw oti den to perimena auto apo ton Kwsta. Prokeitai peri piswplaths maxairias kata twn monadikwn symmaxwn mas sta Balkania.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share