Αποκάλυψη Greece-Salonika:Η Εκκλησία χτίζει πάνω στο αρχαίο τείχος της Θεσσαλονίκης.Βενιζέλος-Ζαχόπουλος αποχαρακτήρισαν το χώρο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Αποκάλυψη Greece-Salonika:Η Εκκλησία χτίζει πάνω στο αρχαίο τείχος της Θεσσαλονίκης.Βενιζέλος-Ζαχόπουλος αποχαρακτήρισαν το χώρο!

Στο οικόπεδο "φιλέτο", περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν βρεθεί τμήμα τείχους που συνδέεται με το ανάκτορο του Γαλερίου και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.
Έχουν ήδη αρχίσει εργασίες επιχωμάτωσης, ενώ έχει χτιστεί τοίχος παράλληλα με το αρχαίο τείχος (Φωτ.1*)!Ο χώρος έχει καλυφτεί περιμετρικά με λαμαρίνες(Φωτ.2) και μέσα στο οικόπεδο βρίσκεται σκαπτικό μηχάνημα.
Πρόκειται για το οικόπεδο, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Φιλικής Εταιρείας, όπου είχε εντοπιστεί τμήμα των ανατολικών τειχών της πόλης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης,μετά από καταγγελίες,διέταξε στις 3/1/2007 τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , ώστε να διαπιστωθεί με ποιες διαδικασίες δόθηκε άδεια οικοδόμησης για το συγκεκριμένο οικόπεδο.Το Greece-Salonika αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή πως το οικόπεδο είναι ιδιοκτησία της Εκκλησιάς της Ελλάδος ,( δείτε ΕΔΩ http://greece-salonika.blogspot.com/2008/01/e_03.html).
Η πινακίδα με τα στοιχεία του 4ώροφου κτίριου που αναρτήθηκε πρόσφατα ( μπλε κύκλος στη φώτ. 3,ορίζει ως πηγή χρηματοδότησης,"Πιστώσεις Εκκλησίας Ελλάδος"..φωτ 4.) πρόλαβε (!) το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που εως τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.Ωστόσο στο Greece-Salonika έχουν περιέλθει τα στοιχεία που αφορούν τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου..
Το εν λόγω οικόπεδο λοιπόν,ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και τον αποχαρακτηρισμό του,"φωνές" στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να το συνδέσουν με την υπόθεση Ζαχόπουλου..
Σήμερα αποκαλύπτουμε πως πρώτος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Πολιτισμού με την απόφαση Φ34/ΑΝΑΣΚ/47780/1876/25-9-1998, το εξαίρεσε από τον αρχαιολογικό νόμο έπειτα από αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος...
Κατόπιν ο κ. Χρήστος Ζαχόπουλος,σε μια από τις πρώτες αποφάσεις του επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2004 συνυπέγραψε την εισήγηση της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την οποία δινόταν το πράσινο φως για να εκδοθεί η άδεια ανοικοδόμησης που είχε ζητήσει η Ιερά Σύνοδος από τις 31 Μαρτίου 2003.
Η άδεια εκδόθηκε τελικά στις 26 Απριλίου 2004 και μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι "οι όποιες αρχαιότητες του χώρου θα πρέπει να είναι προσβάσιμες στο κοινό και το τμήμα του ανατολικού τείχους θα είναι σε έναν περίτεχνο χώρο και επισκέψιμο για όλους τους πολίτες".Στη φωτ. 1 βλέπουμε πως το τμήμα του τείχους έχει ήδη καλυφθεί..
Παράλληλα προβλεπόταν πως "η Εκκλησία της Ελλάδος με ίδια έξοδα θα καλλωπίσει τις πίσω πλευρές των παρακείμενων κτιρίων".
"Σύμπτωση"..:Η "πίσω πλευρά του παρακείμενου κτιρίου ( φωτ.3 σε κόκκινο κύκλο ) είναι της Διεύθυνση Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης!
Την ανέγερση του συγκροτήματος γραφείων - καταστημάτων έχουν αναλάβει οι γνωστοί επιχειρηματίες εργολάβοι της Θεσσαλονίκης κύριοι Μεσοχωρίτης, Παπαδάκης κ.ά.
Σαφώς η ιδιωτική πρωτοβουλία και το δικαίωμα να χτίσει κανείς ό,τι του επιτρέπεται από την πολεοδομία στο οικόπεδο που του ανήκει δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Τα αρχαιολογικά ευρήματα, όμως, είναι περιουσία όλου του Κόσμου..Και οι αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών χώρων σχεδόν πάντα κρύβουν ένα "περίεργο" παρασκήνιο.
(*Κλίκ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.)

16 σχόλια:

  1. Ολοιστο ιδιο καζανι βραζουν τελικα.Μηπως ειναι ωρα του Βενιζελου να πεσει απ΄το μπαλκονι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na sas kala salonika.mou eleises mia aporia..eimai geitonas kai malista eksagriwmenos.ta kanalia giati den asxolountai?epeidh einai kai o venizelos mplegmenos??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ;ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΑΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΧΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΘΕΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sygxarhthria gia to reportaz Salonika..


    mia "fanatikh" anagnwstria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΔΗΛΑΔΗ!ΜΠΡΑΒΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΔΗΛΑΔΗ!ΜΠΡΑΒΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΔΗΛΑΔΗ!ΜΠΡΑΒΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΕΡΥΣΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 2 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ-ΓΡΑΦΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ,Ο.ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι.... να πλουτίσει κι άλλο η εκκλησία.... Εις βάρος της Ελληνικής Ιστορίας.

    Για να πηγαίνει ο κ. Παρασκευαίδης με το αεροπλάνο των Ελλήνων Φορολογούμενων στο Μαιάμι. Ούτε τα νοσήλειά του δεν τα πληρώνει η Εκκλησία! ΕΜΕΙΣ τα πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O MEGA-λος ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ

    Ο ΜΕΓΚΑ-λος ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

    ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..

    «Η μεγαλύτερη επιχείρηση μίζας"


    «Η μεγαλύτερη επιχείρηση μίζας, πιέσεων και εκβιασμών έχει στηθεί εδώ και χρόνια σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα. Σε άρθρα της, σε σχόλια, σε ρεπορτάζ, αναγνωρίζεις αμέσως το μήνυμα: « Δώστε μας προμήθεια , αλλιώς σας χαλάμε τη δουλειά». Φυλλομετρούσαμε χθες τις σελίδες , τα άρθρα και τους …υπαινιγμούς της μεγάλης εφημερίδας. Και καταγράψαμε άπειρους εκβιασμούς σε επιχειρηματίες «που δεν τα ακούμπησαν ακόμη», ύμνους σε μεγάλους προμηθευτές που υπέκυψαν και ενίσχυσαν τους ήδη φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των ηγητόρων της μεγάλης εφημερίδας και υπονοούμενα για άλλους επιχειρηματίες που δεν προσήλθαν να προσκυνήσουν εμπράκτως τον άπληστο δημοσιογραφικό παράγοντα! Έναν αδίστακτο άνθρωπο με σωρεία συμμετοχών σε επιχειρήσεις – εξεβίαζε την συμμετοχή του σε αυτές τις επιχειρήσεις – έναν άνθρωπο που επαίρεται ότι: «Ναι , ρε, έχω τραπεζικούς λογαριασμούς και στην Αγγλία και στην Αμερική και άμα θέλετε να σας δώσω και τους αριθμούς των λογαριασμών μου»!!!

    Αυτά έγραφε το «Αντι» σε παλαιότερο τεύχος του.
    η «μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα» δεν είναι το ΘΕΜΑ. Είναι το ΒΗΜΑ. Και ο «άπληστος δημοσιογραφικός παράγοντας», δεν είναι ούτε ο Θέμος, ούτε ο Μάκης. Είναι ο κ. Σταύρος Ψυχάρης.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΖΑΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΥΡΩ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.

    ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
    ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΗ ΔΙΣ ΜΑΥΡΑ ΣΕ ΕΚΔΟΤΕΣ
    ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ
    ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟ DEAL ME THN RWE.

    ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΟΛΕΣ
    ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ.

    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ..
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ"
    ΑΛΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ"
    ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ
    ENDESA-MYTIΛΗΝΑΙΟΥ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
    ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν θέλεις πέρνα και απο το katagelies.gr να το αναδημοσιεύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share