Μαρινόπουλος: Εκποιεί Starbucks και Marks & Spencer; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Μαρινόπουλος: Εκποιεί Starbucks και Marks & Spencer;

  • Την ώρα που διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος εκ μέρους της εταιρείας Σκλαβενίτης με σκοπό το έγκαιρο κλείσιμο μιας συμφωνίας διάσωσης για τη Μαρινόπουλος, οι επικεφαλής του ομίλου εξετάζουν το ενδεχόμενο να βγάλουν στο σφυρί διάσημες εταιρείες - φιλέτα του ομίλου.

Η πρώτη από αυτές που θα μπορούσε να εκποιηθεί είναι η Starbucks, μιας και..θεωρείται ότι θα βρεθεί πιο εύκολα αγοραστής αφού ενδιαφέρον έχει εκφράσει η ίδια η μητρική εταιρεία με έδρα το Σιάτλ, η οποία ήδη κατέχει μειοψηφική συμμετοχή της τάξης του 20% περίπου.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν μία πενταετία όταν υπήρξε «φιλικό διαζύγιο» μεταξύ Starbucks και Μαρινόπουλου για τις αγορές της Ελβετίας και της Αυστρίας όπου η Starbucks εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην Starbucks-Marinopoulos Holdings B.V. η Marinopoulos Holding SARL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα Starbucks στην Ελλάδα η μητρική κατέχει μειοψηφική συμμετοχή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σήμερα σε 18%.

Δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι η εκποίηση της γνωστής επωνυμίας ρούχων και ειδών σπιτιού Marks & Spencer, όπου η Μαρινόπουλος κατέχει ποσοστό της τάξης του 20%. Η συνεργασία Marks & Spencer - Μαρινόπουλου «κρατάει» πάνω από 30χρόνια στη χώρα μας, αφού από το 1990 ο ελληνικός όμιλος είχε το master franchise από τον βρετανικό.
Bookmark and Share