Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Μουζάλας: Χρειάζεται «plan B» για το προσφυγικό - Είμαστε ανήσυχοι

  • Για την ανάγκη ενός σχεδίου Β για την προσφυγική κρίση έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις που έκανε στην γερμανική εφημερίδα Bild. 


Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να..είναι έτοιμη, σε περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορά της.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα σχέδιο Β» τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από την συμφωνία, σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν στην κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν.

Η κυβέρνηση διαπιστώνει με ανησυχία, πως η στρόφιγγα από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας έχει χαλαρώσει, με αποτέλεσμα αυτά να δέχονται καθημερινά πάνω από 100 νέους πρόσφυγες. Επίσης, η Τουρκία ανακάλεσε τους υπαλλήλους του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι είχαν κομβικό ρόλο στη διαδικασία των επαναπροωθήσεων με αποτέλεσμα αυτές να έχουν ουσιαστικά και πρακτικά σταματήσει.

Blog Widget by LinkWithin

Αρχειοθήκη ιστολογίου