Βατικανό: Προσβολή τα σχόλια ότι οι σεισμοί αποτελούν «τιμωρία του Θεού» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Βατικανό: Προσβολή τα σχόλια ότι οι σεισμοί αποτελούν «τιμωρία του Θεού»

  • Το Βατικανό καταδίκασε ακροδεξιό καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό που μετέδωσε ότι οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ιταλία τους τελευταίους τρεις μήνες είναι η «τιμωρία του Θεού» επειδή η χώρα ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Τα σχόλια αυτά είναι...προσβλητικά για τους πιστούς και σκανδαλώδη για τους μη πιστούς» φέρεται να δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα των σεισμών για τα όσα είπε αυτήν την εβδομάδα ένας παρουσιαστής στον καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Maria.

Ο εκφωνητής ισχυρίστηκε ότι οι σεισμοί, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ο οποίος σκότωσε σχεδόν 300 ανθρώπους τον Αύγουστο και ισοπέδωσε ολόκληρες κοινότητες στην κεντρική Ιταλία ήταν η «τιμωρία του Θεού» για τις ανθρώπινες αμαρτίες. Σε αυτές συμπεριέλαβε και την έγκριση του συμφώνου συμβίωσης, τον περασμένο Μάιο.

Ο Μπέκιου τόνισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικριθεί και για κάποια σχόλια που θεωρήθηκαν αντισημιτικά, θα πρέπει «να μετριάσει τους τόνους» και να συμμορφωθεί με το μήνυμα της Εκκλησίας περί ελέους.
Bookmark and Share