Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του Κιμ με δείγμα DNA του γιου του - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του Κιμ με δείγμα DNA του γιου του

  • Οι μαλαισιανές αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πτώμα του Κιμ Γιονγκ-ναμ που δολοφονήθηκε τον προηγούμενο μήνα, χρησιμοποιώντας δείγμα DNA ενός γιου του σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Μαλαισίας Αχμάντ Ζαχίντ Χαμιντί ο οποίος δεν γνωστοποίησε το πότε και το που έγινε η δειγματοληψία.

Παράλληλα ενημέρωσε πως...έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να λυθεί το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών μετά το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Ερωτώμενος για το αν η χώρα θα ανταλλάξει τους δύο Κορεάτες που πιστεύεται ότι κρύβονται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαλαισία απάντησε πως η χώρα του εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και ότι διατηρεί «ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό» σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

Οι τέσσερις από τους επτά ύποπτους --για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ-- βορειοκορεάτες πιστεύεται ότι απέδρασαν από τη χώρα την ημέρα της δολοφονικής ενέργειας ενώ οι υπόλοιποι πιθανολογείται ότι κρύβονται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαλαισία.

Η Μαλαισία επισήμως δεν έχει αποδώσει κατηγορίες στη Βόρεια Κορέα για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ αλλά πολλοί θεωρούν ότι αυτή κρύβεται πίσω από την ενορχήστρωση της δηλητηρίασης.

Ο θάνατος τους Κιμ Γιονγκ-ναμ έχει προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Αμφότερες έχουν αποσύρει τους πρεσβευτές τους.
Bookmark and Share