Έκρηξη στο μετρό στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Έκρηξη στο μετρό στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας


  • Tουλάχιστον 10 νεκροί και 50 τραυματίες (video)


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, όπου τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ... δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο σταθμούς του μετρό αυτής της ρωσικής πόλης, ενώ ο πρόεδρος Vladimir Putin ενημερώθηκε άμεσα.

Ο ρώσος πρόεδρος έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.
Παράλληλα, ανέφερε: «Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, μεταξύ των οποίων και η τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Interfax, έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις. Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και πως η «διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».
Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια, ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Οι πυροσβεστικές αρχές βρίσκονται στο σημείο.
Bookmark and Share