Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας άναψε "πράσινο φως" για απόσυρση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας άναψε "πράσινο φως" για απόσυρση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ

  • To γερμανικό υπουργικό συμβούλιο πρότεινε τελικά την απόσυρση των γερμανικών δυνάμεων που εδρεύουν στη βάση του Ιντσιρλίκ, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με... την DW, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στην απόσυρση των γερμανικών δυνάμεων που εδρεύουν στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία μετά από τη θετική σχετική εισήγηση της Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ursula von der Leyen. Μάλιστα, η Γερμανίδα πολιτικός πρότεινε τη μεταφορά των γερμανικών δυνάμεων σε βάση στην Ιορδανία.

Αυτή τη στιγμή στο Ιντσιρλίκ σταθμεύουν περίπου 280 στρατιωτικοί καθώς και μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado, τα οποία λαμβάνουν μέρος σε αποστολές επιτήρησης στη Συρία.

Πριν από τη συνάντηση, οι βουλευτές της Bundestag υπενθύμισαν στο υπουργικό συμβούλιο ότι το κοινοβούλιο έχει την τελευταία λέξη σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, ωστόσο η απόσυρση από το Ιντσιρλίκ δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες αντιδράσεις από κανένα κόμμα. Η πλειοψηφία των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων, υποστηρίζουν τη μετακίνηση των στρατευμάτων από την Τουρκία σε κοντινή τοποθεσία. Η Αριστερά θα ήθελε με τη σειρά της την ολοκληρωτική ακύρωση γερμανικών στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Η σημερινή εξέλιξη φαινόταν αναπόφευκτη μετά to ναυάγιο στις συζητήσεις της περασμένης Δευτέρας μεταξύ του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel και του Τούρκου ομολόγου του Mevlut Cavusoglu, με τον δεύτερο να επιμένει στην απαγόρευση εισόδου σε Γερμανούς βουλευτές που ήθελαν να επισκεφθούν τα γερμανικά στρατεύματα στο Ιντσιρλίκ.
Bookmark and Share