Έγινε όμως ιδαίτερα αισθητός και ανησύχησε τους κατοίκους λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους (μόνο 2χλμ!) και της μικρής απόστασης από την πόλη.Το επίκεντρο υπολογίζεται στη λίμνη Λαγκαδά στην περιοχή της δυτικομακεδονικής ζώνης όπου συνέβη και ο μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλονίκη το 1978.
Για μια ακόμη φορά η πόλη στάθηκε τυχερή,άγνωστο είναι πάντως εώς πότε θα συνεχίζεται η τύχη αυτή καθώς 30 χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό η Θεσσαλονίκη παραμένει τραγικά ανοχύρωτη απέναντι σε ένα πιθανό δυνατό χτύπημα του εγκέλαδου.Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη νομαρχία Θεσσαλονίκης οι διαπιστώσεις ήταν τουλάχιστον ανησυχητικές.Συγκεκριμένα τα κενά που είχαν διαπιστωθεί ήταν:
- Δεν υπάρχει προγραμματισμός στη χωροθέτηση τόπων συγκέντρωσης των Θεσσαλονικέων ή εγκατάστασης καταυλισμών σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.
- Από τους 45 δήμους, μόνον οι 27 έχουν καταθέσει σχέδια οριοθέτησης χώρων συγκέντρωσης των κατοίκων. Οι υπόλοιποι το αποφεύγουν, φοβούμενοι υποβάθμιση των δημοτικών περιοχών εγκατάστασης(..), καθώς οι καταυλισμοί με τα κοντέινερ παραμένουν για χρόνια.
Στην «αλάνα» της Τούμπας είχε οργανωθεί χώρος καταυλισμού με δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, και σχέδιο για συγκοινωνίες, αλλά η απόδοσή της στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέτρεψε το όλο έργο! - Οι 2.500 σκηνές που διαθέτει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι της εποχής του '60, χωρητικότητας 4-6 ατόμων, πολύ βαριές (χρειάζεται μια διμοιρία για να στηθούν) και οι μεγαλύτερες καταλαμβάνουν χώρο 60 τ.μ. η καθεμία..
- Ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης ανέφερε μάλιστα ότι "οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν γνωρίζουν ούτε τα τηλέφωνα ο ένας του άλλου, ώστε να επικοινωνήσουν άμεσα σε περίπτωση σεισμού!" ενώ..
- την ανησυχία επέτεινε η επισήμανση ειδικών επιστημόνων ότι έχει ελεγχθεί η στατικότητα μόνο του 10% των δημόσιων κτιρίων της πόλης..
Με λίγα λόγια..ο Θεός βοηθός.