Η ανάκαμψη δεν θα αργήσει.Το σύνδρομο της.."γρίπης των πουλερικών" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η ανάκαμψη δεν θα αργήσει.Το σύνδρομο της.."γρίπης των πουλερικών"

είναι αυτό που έχει καταβάλει και πάλι τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
/.
Ενώ ο πανικός και η ακατάσχετη κινδυνολογία περί του μεγέθους και των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης έχουν συμπαρασύρει όλα τα παραδοσιακά ΜΜΕ δημιουργώντας μια κατάσταση που εκμεταλλεύονται δεόντως τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το οικονομικό κατεστημένο,τα θετικά μηνύματα για ανάκαμψη μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες περνούνε πραγματικά απαρατήρητα.Τουλάχιστον απ΄όσους κατεβάζουν την τροφή αμάσητη..
Στο Greece Salonika κατ'επανάληψη δημοσιεύουμε τα θετικά μηνύματα που πυκνώνουν τελευταία αλλά δυστυχώς δεν απασχολούν καθώς "τα καλά νέα δεν είναι νέα" όπως λένε και οι ειδικοί του είδους,αμερικανοί..
Όλοι οι low-profile αλλά υψηλού κύρους οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν εδώ και μήνες πως το τέλος της ύφεσης και η αντίστροφη πορεία θα ξεκινήσει πρώτα απ΄τις λεγόμενες "αναδυόμενες αγορές".Ε,λοιπόν είναι καιρός οι"φωστήρες" του οικονομικού ρεπορτάζ να κοιτάξουν λίγο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις αγορές αυτές:
Απ’ την αρχή της χρονιάς οι αγορές του BRIC (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας) έχουν υπεραποδόσεις, με την Κίνα και τη Ρωσία μάλιστα να σημειώνουν κέρδη κοντά στο 20%!!
Μάλιστα έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες και υπογράφει ο Adrian Mowat επικεφαλής μετοχών Ασίας και αναδυόμενων αγορών της JPMorgan σημειώνει πως «η μείωση των επιτοκίων και οι δημόσιες δαπάνες θα βοηθήσουν τελικά την ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών, παρόλο που η ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να αποδυναμώνονται τους πρώτους μήνες του 2009»..
Βέβαια ας μη γελιόμαστε..Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη,σίγουρα όμως δεν είναι τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται,ειδικά για μια χώρα χωρίς μεγάλη και βαριά βιομηχανική παραγωγή όπως η Ελλάδα.
O πανικός των παραδοσιακών ΜΜΕ πάντως ,θυμίζει όλο και περισσότερο τις μέρες που η γρίπη των πουλερικών είχε γίνει πρώτο θέμα παγκοσμίως και στην Ελλάδα το κάθε νεκρό πουλί γινόταν..."πρώτο θέμα" στα δελτία ειδήσεων χωρίς όμως κανένας να ψάχνει λίγο περισσότερο,το κατά πόσο εκείνος ο στημένος (όπως αργότερα αποδείχθηκε) πανικός αφορούσε ,άμεσα ή όχι την Ελλάδα.
Μ.Α.
greece-salonika.
(*Περισσότερες "απαγορευμένες" ειδήσεις εδώ , εδώ & εδώ)
Bookmark and Share