Το State Department για τη δίκη του "τηλε-ευαγγελιστή" κ.Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον blog. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Το State Department για τη δίκη του "τηλε-ευαγγελιστή" κ.Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον blog.

αναφορά στην ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα!
..
Στο Greece-Salonika,μελετώντας διεξοδικά την ετήσια έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Ελλάδα που εκδόθηκε προχθές, δε μπορούμε παρά να σταθούμε στην αναφορά που γίνεται στη δικαστική επίθεση του Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον του blogme.gr λόγω της σχολίου που εμπεριέχονταν σε τρίτο ιστολόγιο και υπήρχε σε link του παραπάνω blog. (Περισσότερα για την υπόθεση εδώ)
Η αναφορά εμπεριέχεται στην ενότητα "Ελευθερία του Ίντερνετ"..
H έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:
  • "H αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση ενός διαχειριστή ιστολογίου που ασκούσε κριτική σε έναν Ελληνορθόδοξο-τηλεευαγγελιστή (σ.σ. προσπάθεια να αποδοθεί στα.."αμερικανικά" το επάγγελμα του κ.Λιακόπουλου) δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τα τέλη της χρονιάς.Ο μπλόγκερ είχε κατηγορηθεί το 2006 για σχόλια που εμφανίστηκαν σε μια απ΄τις ισοσελίδες που παρουσίαζε και κατ' ισχυρισμόν αποκαλούσε τον τηλε-ευαγγελιστή "ηλίθιο" διότι ισχυριζόταν πως όλα τα πράγματα πάνω στη Γη προέρχονταν απ΄την Ελλάδα"
λικ" στην παρακάτω εικόνα για μεγέθυνση του σχετικού αποσπάσματος: Στις ΗΠΑ είναι γνωστό πως έχουν αναγνωρίσει την πραγματική δύναμη των blogs εδώ και χρόνια καθώς ακόμα και οι καμπάνιες των υποψηφίων των πρόσφατων προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκαν κυρίως μέσω αυτών.Έτσι δε θα έπρεπε να φανεί περίεργο πως ακόμα και στην Έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Ελλάδα θα γινόταν αναφορά σε μια πραγματικά άδικη-δίκη,την πρώτη του είδους,που αφορά Έλληνα μπλόγκερ.
Την ώρα πάντως που στις ΗΠΑ η κοινότητα των bloggers έχει να επιδείξει μια σοβαρή οργάνωση με δική της Ένωση,νομική υποστήριξη,ασφάλειες κινδύνου κτλ(δείτε περισσότερα πατώντας εδώ), στην Ελλάδα δείχνουμε να μην αντιλαμβανόμαστε πως η πραγματική δύναμη των blogs είναι μόνο η δύναμη των... πραγματικών blogs.
Bookmark and Share