Προσφυγή Κίνας κατά της Ε.Ε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Προσφυγή Κίνας κατά της Ε.Ε.

στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου προσέφυγε η Κίνα σχετικά με τα μέτρα δασμολόγησης που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές κινεζικών υποδημάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
"Οι... αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή δασμών επί των κινεζικών υποδημάτων, παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και υπονομεύουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Συνεπώς, η Κίνα "εκκίνησε επισήμως τη διαδικασία επίλυσης των διαφορών στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ζήτησε την "έναρξη διαβουλεύσεων", "με την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει βάση στις βαθύτατες κινεζικές ανησυχίες, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό και με τον πλέον κατάλληλο τρόπο", προσθέτει η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η διαδικασία επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ, αν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών εντός 60 ημερών από την έναρξη των διαβουλεύσεων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θα συστήσει όργανο το οποίο και θα αποφανθεί επί της διαφοράς.
Στο πλαίσιο μέτρων αντι-ντάπινγκ, οι κυβερνήσεις της ΕΕ επικύρωσαν τον Δεκέμβριο την παράταση επί 15 μήνες της δασμολόγησης των υποδημάτων που προέρχονται από το Βιετνάμ και την Κίνα, μία απόφαση που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου, αλλά και την αντίδραση πολλών ευρωπαϊκών εταιρειών (όπως η Puma, η Adidas ή η Timberland) που κατασκευάζουν μέρος της παραγωγής τους στην Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share