Ο φόβος της εγκληματικότητας και της βίας κυριεύει τη χώρα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ο φόβος της εγκληματικότητας και της βίας κυριεύει τη χώρα.

"..ο φόβος έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυτό δεν είναι καθόλου καλός οιωνός.
Οι επιπτώσεις στη ζωή μας τείνουν να είναι βαριές και οι φοβικές στρεβλώσεις στην ανατροφή των παιδιών μας σοβαρότατες.
Καλές είναι οι κοινωνικές αναλύσεις και οι αριστερές ευαισθησίες, αλλά το κράτος έχει υποχρέωση να περιφρουρεί και να προστατεύει την ζωή (και τον τρόπο ζωής) και την περιουσία των πολιτών του, συμπεριλαμβανομένων των φιλήσυχων μεταναστών.."

Είναι γνωστή η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι «η Αθήνα έγινε Καμπούλ». Την έκανε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και του είχε ασκηθεί κριτική.
Μπορεί η κριτική να ήταν σωστή, με την έννοια ότι η Αθήνα δεν έγινε ούτε Καμπούλ, ούτε Βαγδάτη, πρωτεύουσες δύο χωρών που μαστίζονται από βία η οποία ξεκινάει από πολιτικά, θρησκευτικά, ακόμη και φυλετικά αίτια, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται υπό κατοχή.
Ωστόσο, υπάρχουν και εδώ ανάλογα στοιχεία, αλλά το βέβαιο είναι ότι ολόκληρη η...Ελλάδα αρχίζει και θυμίζει χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου ενδημεί η εγκληματικότητα σε ακραίες μορφές. Που σημαίνει ότι η καθημερινή εγκληματικότητα και η βία που επικρατεί, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις της χώρας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχει χαρακτηριστικά (σε πιο μικρή ένταση βέβαια) τόσο από της Καμπούλ, ή της Βαγδάτης, όσο και από της Μπογκοτά, ή του Ρίο Ιανέϊρο. Δυστυχώς…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αύξηση της κάθε μορφής εγκληματικότητας στη χώρα μας είναι αλματώδης, σχεδόν θεαματική και αυτό το λένε πια οι επίσημες στατιστικές της Αστυνομίας.
Τα αίτια είναι πολλά και ξεκινούν από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών, περνούν από τα πρότυπα του εύκολου και άκοπου πλουτισμού που επικρατούσε μέχρι τώρα, οφείλονται στην άνετη κυκλοφορία όπλων κάθε διαμετρήματος και κάθε είδους, οφείλονται στην χαρακτηριστική ανεπάρκεια της Ελληνικής Αστυνομίας και στην αδυναμία προσαρμογής της στις νέες συνθήκες, και τώρα κορυφώνονται με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Κυρίως όμως, η καλπάζουσα εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι σύμπτωμα της ταχύτατης παρακμής της χώρας. Που κινδυνεύει επίσης να εθιστεί στα φαινόμενα της ασύδοτης βίας που εκδηλώνονται μαζικά στα γήπεδα, στα σχολεία, στο δρόμο.

Στην Ευρώπη τουλάχιστον, αλλά πιθανότατα και σε όλο τον κόσμο, εκτός του Πακιστάν, του Ιράκ και του Αφγανιστάν όπου επικρατεί εκρηκτική κατάσταση, δεν υπάρχει χώρα όπου κάθε μέρα σημειώνονται ένα ή και περισσότερα τρομοκρατικά κτυπήματα. Κτυπήματα, όπως εκρηκτικοί μηχανισμοί και βόμβες που σκάνε, εμπρησμοί, επιθέσεις σε αστυνομικούς και άλλους, ή και ληστείες.
Είναι πρωτοφανής η συχνότητα τέτοιων περιστατικών και ήταν στατιστικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα υπήρχαν θύματα, όπως η άτυχη οικογένεια των Αφγανών. Παράλληλα κλιμακώνεται όχι απλά το μικροέγκλημα, αλλά ακόμη περισσότερο το βίαιο έγκλημα.
Προκαλεί δε δέος και κατάπληξη η τόλμη, η αποφασιστικότητα και η αναλγησία των εγκληματιών που δεν διστάζουν να δράσουν οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας. Φυσικά, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι ο περιοχές όπου παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα.

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών έχει προσωπική εμπειρία από την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας. Άλλοι είναι οι ίδιοι θύματα και άλλοι μάρτυρες σκηνών βίας και εγκληματικών πράξεων κάθε μορφής. Ακόμη περισσότεροι νοιώθουν πλέον το φόβο να τους κυριεύει, καθώς ζουν σε περιοχές και γειτονιές από λίγο έως και εντελώς ανασφαλείς, που ακούν σχετικές διηγήσεις και φήμες, που βλέπουν τις ακριβείς ή δραματοποιημένες ειδήσεις στην τηλεόραση.
Ο φόβος έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυτό δεν είναι καθόλου καλός οιωνός. Οι επιπτώσεις στη ζωή μας τείνουν να είναι βαριές και οι φοβικές στρεβλώσεις στην ανατροφή των παιδιών μας σοβαρότατες. Καλές είναι οι κοινωνικές αναλύσεις και οι αριστερές ευαισθησίες, αλλά το κράτος έχει υποχρέωση να περιφρουρεί και να προστατεύει την ζωή (και τον τρόπο ζωής) και την περιουσία των πολιτών του, συμπεριλαμβανομένων των φιλήσυχων μεταναστών.
Που σημαίνει ότι η βελτίωση των προληπτικών και κατασταλτικών επιδόσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι απαραίτητη.
Ας είναι σίγουρος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ότι και το δικό πολιτικό μέλλον από αυτή την βελτίωση θα κριθεί...
Αγγ.Στάγκος

















reporter

8 σχόλια:

  1. Οί επιθέσειs τού οργανωμένου εγκλήματοs μέ αυτόν τόν τρόπο ένα πράγμα καταδικνύη.Ότι δρά βάσει σχεδίου γιά να αποδιοργανώσει τήν Ελληνική κοινωνία. Τό πιθανότερο όλων είναι ότι αυτού τού είδουs οί συμορίεs είναι μέροs τού παρακράτουs.Όσο γιά τά κροκοδίλεια δάκρυα τού Χυσοχοείδη καί τίs πομπωδειs εκφράσειs εναντίον τών εγκληματιών γίνονται μόνο γιά τό θεαθήναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι κακοποιοί είχαν ράστα μαλλιά, φορούσαν μαντήλες και πράσινα παπούτσια θα τους είχαν συλλάβει στο δευτερόλεπτο και θα τους κοπάναγαν στις ζαρτινιέρες.
    Το επίσης περίεργο είναι ότι ενώ σκοτώνονται από εξοστρακισμούς δεκαπεντάχρονα και εργάτες, δεν έχω διαβάσει πουθενά να έχει σκοτωθεί από σπόντα κάποιο μέλος αλβανικής ή ρωσικής μαφίας.
    Είπαμε μάγκες και τσαμπουκάδες εκεί που μας παίρνει, σε μαθητές, φοιτητές, και 80χρονους συνταξιούχους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεκαέξι ληστείες κάθε 24 ώρες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην επικράτεια τις τελευταίες μέρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική, όπου οι ληστείες φτάνουν μερικές φορές και τις 15 ημερησίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευτυχώς που αποστρατεύτηκε ο αξιωματικός του Λ.Σ. κ ηρεμήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να νε πείτε και γραφικό αλλά30 Μαρτίου 2010 στις 11:27 μ.μ.

    Σε αυτή τη χώρα είναι παράνομη η κατοχή και χρήση όπλου χωρίς άδεια από νόμιμους πολίτες.


    Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει κάποιος άδεια οπλοφορίας-οπλοχρησίας με λόγο την προσωπική του προστασία εκτός και αν είναι διαπλεκόμενος και νταβατζής.


    Παρόλα αυτά ο κάθε αθώος πρόσφυγας λαθρομετανάστης έχει το δικαίωμα να κραδαίνει από χατζάρες-ματσέτες-scimitar μέχρι επιθετικές χειροβομβίδες, Uzi, AK47 και RPG (ναι, κυκλοφορούν ΚΑΙ πολλά αντιαρματικά)!!!



    Τώρα, ποιος νορμάλ κακοποιός θα έκανε χρήση επιθετικής χειροβομβίδας, RPG και δολοφονικών επιθετικών αυτόματων τυφεκίων όπως τα AK47; Μιλάμε για καθαρά στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει ως στόχο πολλά θύματα.



    Επίσης τα RPG δεν θα έπρεπε να έχουν προφανή λόγο χρήσης εντός της Ελλάδας εκτός αν πάει αλλού το μυαλό μας.



    Με την μεταφορά οπλισμού εντός Ελλάδας σε περίπτωση κοινωνικής ή άλλου είδους κρίσης θα έχουμε και έναν καλά εξοπλισμένο και αλλότριο στρατό εντός των συνόρων.



    Την ίδια στιγμή που θα επικρατούσε εσωτερική αναταραχή θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει μια βόλτα κάποιων κακών γειτόνων μέχρι και τα κοντινότερα νησιά της ηπειρωτικής Ελλάδας.



    Δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεχνάμε το δόγμα Οζάλ, δηλαδή ότι θα μας στείλουν μερικά εκατομμύρια ανθρώπους εδώ στην Ελλάδα και έτσι θα μας τελειώσουν.



    Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ΌΛΑ τα κόμματα έφαγαν ζεστό ψωμάκι (αντικαταστήστε το ψωμάκι με λέξεις όπως κότερα, βίλες κτλ κτλ) από τις μίζες της ΖΗΜΕΝΣ-ΜΗΖΕΝΣ και μέσω του τουρκοπαντρεμένου Χριστοφοράκου. Μιλάμε για σχέδιο του Γερμανο-τουρκικού άξονα.



    Η Γερμανία πάντοτε ήθελε “μια μικρή πλην τίμια Ελλάδα” δηλαδή μια Ελλάδα που δεν θα είχε την αίγλη και το μέγεθος της αρχαίας Ελλάδας αλλά θα έφτανε μάξιμουμ μέχρι την Λαμία.



    Δεν είναι τυχαίο πως η χώρα μας γέμισε αλβανούς και πακιστανούς, δηλαδή αγαπημένα έθνη τόσο των Τούρκων όσο και των Γερμανών. Να είστε έτοιμοι να δείτε τρελά πράγματα στο κοντινό μας μέλλον…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δούμε τι άλλο πρέπει ννα γίνει για να μειωθεί το στομφώδες ύφος του Χρυσοχοίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε zxc 10.30',

    ο εγκληματίας δεν έχει εθνικότητα.
    Όταν εγκληματεί κατά τον ομοεθνών του είναι εγκληματίας και τιμωρείται.


    όταν εγκληματεί εναντίον των άλλων είναι μάγκας, ήρωας του γράφουν και τραγούδι!


    Εδώ κάναμε ήρωα και γυρίσαμε και ταινία και έγραψε κααι αυτοβιογραφία κλπ κλπ ένας κοινός εγκληματίας που έσφαξε τρία παλληκάρια για μια παραγγελιά μέσα σ ένα κωλάδικο του κερατά.


    Ας ομφαλοσκοπηθούμε λίγο μπας και βελτιωθούμε ως κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαστε πλεον πολυπολιτισμική κοινωνία και πρέπει να σταματήσετε τις ρατσιστικές διαθέσεις. Λιγάκι αλληλεγγύη δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share