"Τρόμαξαν" μέχρι και ο Βρετανικός Τύπος με την σκληρότητα των μέτρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα..
Επιχειρώντας μία σύνοψη των μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρονται στην Ελλάδα ως χώρα που αντιπροσωπεύει το βλοσυρό πρόσωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σημειώνεται ότι το...κοινωνικό κόστος της μείωσης του ελλείμματος κατά 10% μέχρι το 2014, με σχεδόν τη μισή μείωση να επιδιώκεται φέτος, είναι πολύ βαρύ.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται έως και κατά 20%, ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα υπάρχξουν δραστικές περικοπές στις αποζημιώσεις απόλυσης, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι προωθούνται σκληρές μεταρρυθμίσεις και στο ασφαλιστικό.
«Ωστόσο, για την ώρα φαίνεται ότι τα μέτρα παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», σχολιάζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. «Η Ελλάδα πέρασε με ευκολία τον πρώτο έλεγχο του τριετούς προγράμματος μείωσης του ελλείμματος, με τους ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πρόοδο», προσθέτει η εφημερίδα. Τονίζεται πάντως η αύξηση του δείκτη ανεργίας.
Η Ντέιλι Τέλεγκραφ αναφέρεται στην ελληνική προσφορά κάλυψης των εξόδων των τουριστών που αποκλείονται στην Ελλάδα λόγω απεργιών ή φυσικών καταστροφών, κάνοντας λόγο για παροχή ασφαλιστικής κάλυψης στους τουρίστες. Σχολιάζεται ότι η κίνηση αποσκοπεί στην αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί στην τουριστική βιομηχανία λόγω των απεργιών και της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Σημειώνεται ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα κύμα διαδηλώσεων που οργανώνουν τα συνδικάτα κατά των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας. Κατά την εφημερίδα, οι κρατήσεις προς την Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 10% από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Γίνεται αναφορά στις στάσεις εραγσίας στο σιδηρόδρομο και στον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά. Φιλοξενείται και το μήνυμα του κ. Γερουλάνου ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αριθμοί των επισκεπτών θα είναι καλύτεροι από τις αρχικές προβλέψεις.
Post Top Ad
Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010
Home
Unlabelled
Ελλάδα: «Το βλοσυρό πρόσωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής»