Τι λένε οι Κινέζοι για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Πειραιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τι λένε οι Κινέζοι για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Πειραιά

Πύλη εισόδου στην Κεντρική Ευρώπη η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της China Daily.

Αναδημοσιεύουμε από την κινεζική China Daily:
«Οι παλιοί τρόποι εργασίας μας ήταν πολύ πρωτόγονοι. Τώρα μπορούμε πραγματικά να προχωρήσουμε μπροστά και να βελτιώσουμε την οικονομία της Ελλάδας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι Κινέζοι είναι...εδώ για να αναπτύξουν τις υποδομές μας και θα ωφεληθούμε. Είναι ένα πλάνο που φέρει κέρδη σε όλους» δήλωσε λιμενεργάτης στον τοπικό Τύπο.
Ωστόσο, η COSCO διατηρεί ακόμη περιορισμένη φυσική παρουσία στην Ελλάδα. Το προσωπικό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας COSCO, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο με γραφεία που εποπτεύουν τη κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στα τερματικά επιβίβασης, δήλωσε από τα 45 μέλη του μόνον ο διευθυντής και ο οικονομικός υπεύθυνος ήταν κινέζοι. Στα τερματικά γραφεία του λιμανιού, από τα 250 άτομα προσωπικό, μόνον 10 είναι κινέζοι και αφορούν διοικητικό και διευθυντικό προσωπικό.

"'Έχουμε ένα ρητό στη Κίνα: κατασκεύασε τη φωλιά ενός αετού και ο αετός θα έλθει" δήλωσε ο Wei Jiafu, εκτελεστικός διευθυντής της COSCO σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα.

"Κατασκευάσαμε μία φωλιά στη χώρα σας προκειμένου να προσελκύσουμε τους κινέζικους αετούς. Η COSCO επιθυμεί να δει περισσότερες κινεζικές εταιρίες να επενδύουν στην Ελλάδα και να φέρνουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους στην Κ. Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά, δημιουργώντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες για την τοπική οικονομία" δήλωσε ο Wei.
Bookmark and Share