Ίδρυσε μεταφορική εταιρεία με 9.000 ευρώ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ίδρυσε μεταφορική εταιρεία με 9.000 ευρώ..

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη σύσταση εταιρειών από τους 33.000 ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και τη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών από το 2013 προβλέπει ερμηνευτική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών.

Για την ίδρυση.. μεταφορικών εταιρειών ορίζεται ως ελάχιστο κεφάλαιο τα 9.000 ευρώ, ενώ απαλλάσσονται από φόρους ή τέλη οι εταιρείες που θα ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες ως το τέλος του 2012. Ορίζεται επίσης ότι η κάλυψη του μετοχικού - εταιρικού κεφαλαίου τους μπορεί να γίνεται και ?ε την εισφορά παγίων περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η άυλη υπεραξία των σημερινών αδειών φορτηγών.
Η άδεια
Η άδεια οδικών μεταφορών θα εκδίδεται εντός τριών μηνών, από την κατάθεση των δικαιολογητικών. Στην εγκύκλιο προβλέπεται:
Μετά την παρέλευση 5 ετών από την έναρξη του νόμου, σε περίπτωση μεταβίβασης της άδειας οι νέοι κάτοχοι υποχρεούνται να αντικαταστήσουν τα οχήματα με νεότερης τεχνολογίας -εκπομπών τουλάχιστον EURO IV.
Προβλέπεται η ανάκληση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για ένα έτος και σε περίπτωση υποτροπής οριστικά, όταν δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις του μεταφορέα αναφορικά με την εξασφάλιση αποκατάστασης ζημιών και εμπορευμάτων.
Τα φορτηγά Δ.Χ. νομαρχιακών μεταφορών, μετά το πέρας της τριετούς μεταβατικής περιόδου (δηλαδή από το 2013) μετατρέπονται σε ΦΔΧ εθνικών μεταφορών και θα διενεργούν και εθνικές μεταφορές.
Από 1/1/2013 θα υπάρχουν μόνο δύο είδη οδικών εμπορευματικών μεταφορών, εθνικές και διεθνείς, και παρέχεται το δικαίωμα στους κατόχους άδειας διεθνών μεταφορών να διενεργούν και εθνικές μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share