«Eπίδομα περιποίησης πελατείας».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Eπίδομα περιποίησης πελατείας»..

Κι όμως υπάρχει και δίνεται!

Μέσα στη μαυρίλα που σκόρπισε ο καταιγισμός των κυβερνητικών ανακοινώσεων την Πέμπτη, πληροφορηθήκαμε ότι οι υπάλληλοι της...Αγροτικής Τράπεζας λαμβάνουν από χρόνια ένα επίδομα, το οποίο δεν ενδιαφέρει πόσο είναι, αλλά το πώς αποκαλείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αποκαλείται «επίδομα περιποίησης πελατείας»! Είναι προφανής η σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του τίτλου του επιδόματος αυτού, τη συγκεκριμένη περίοδο ώστε να μην ακουστεί κουβέντα για την απόφαση κατάργησής του.

Πώς να βγουν οι εργαζόμενοι και να ζητήσουν τη διατήρηση του επιδόματος «περιποίησης πελατείας»; Θα γελάσει κάθε πικραμένος. Αυτή είναι η ευτράπελη πλευρά του κεφαλαίου των επιδομάτων και δεν περιορίζεται μόνο στην ΑΤΕ, αλλά διαχέεται σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Τι είναι πιο ενοχλητικό το επίδομα «περιποίησης πελατείας» της ΑΤΕ ή το «κίνητρο απόδοσης» στο Δημόσιο; Δηλαδή ένας υπουργός παλαιότερα αποφάσισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν το βασικό τους μισθό π.χ. 1.000 ευρώ, για να κάθονται και άμα τους δοθεί το κίνητρο απόδοσης των 160 ευρώ, θα δουλέψουν...

Υπάρχουν και άλλα μυστήρια επιδόματα, όπως επίδομα air condition για ορισμένους που εργάζονται σε κλιματιζόμενους χώρους! Όλα αυτά αποκαλύπτουν την κουτοπονηριά, με την οποία λειτουργεί το Ελληνικό Κράτος.

Τα εξωπραγματικά επιδόματα όμως τα συνυπέγραψαν παλαιότεροι υπουργοί, διοικητές οργανισμών και τραπεζών και συνδικαλιστές.

Και χορηγήθηκαν για να καλυφθούν εισοδηματικές αυξήσεις που έφταναν στα όρια της πρόκλησης. Δηλαδή όταν η εισοδηματική πολιτική προέβλεπε αυξήσεις -τον παλιό καλό καιρό- ας πούμε 6%, κάτω από το τραπέζι συνυπογραφόταν και η χορήγηση ενός επιδόματος, που οδηγούσε σε αύξηση των αποδοχών κατά 10% ή 15%!.

Οι υπουργοί και οι διοικήσεις δεν πλήρωναν από την τσέπη τους, οι εργαζόμενοι τα απολάμβαναν και οι υπόλοιποι τα πληρώναμε.

Επειδή τα ποσά δεν επιστρέφονται, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει τώρα η κυβέρνηση της διαφάνειας -όπως αυτοαποκαλείται- είναι να δημοσιοποιήσει ονόματα υπουργών και διοικητών που κατά καιρούς συνυπέγραψαν τα προκλητικά -σε ποσά και σε ονομασία- επιδόματα.

Γιατί κινήσεις όπως αυτές που δημιούργησαν το χάος στο Δημόσιο δίνουν πλέον αφορμές νομιμοποίησης όλων των σκληρών αποφάσεων και σαρωτικών ανατροπών που πέφτουν «επί δικαίων και αδίκων».
Π.Φ.Κακούρης













naftemporiki
Bookmark and Share