Σταθερά δύσπιστοι προς κάθε φορέα ενημέρωσης εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου.
Ειδικότερα, το....66% δηλώνει «κακά πληροφορημένο» για την ειδησεογραφία της ΕΕ, ενώ το 32% δηλώνει «καλά πληροφορημένο». Στην κορυφή των «καλώς» ενημερωμένων πολιτών είναι οι Λουξεμβούργιοι και οι Σλοβάκοι, ενώ στον αντίθετο πόλο είναι οι Ισπανοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι και Γάλλοι.
Από τα ΜΜΕ οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται το ραδιόφωνο (57%), την τηλεόραση (50%), τις εφημερίδες (42%) και το Ίντερνετ 35%. Το ραδιόφωνο εμπιστεύονται κυρίως οι Σουηδοί, Σλοβάκοι και Φινλανδοί, ενώ οι Έλληνες παραμένουν σταθερά δύσπιστοι.
Η τηλεόραση συγκεντρώνει ελαφρά υπεροχή στις δηλώσεις «εμπιστοσύνης» έναντι των δηλώσεων «δυσπιστίας» (50% προς 45%) πλην της Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, όπου υπερτερεί η δυσπιστία.
Το Iντερνετ χάνει σταδιακά σε αξιοπιστία - το εμπιστεύονται ωστόσο οι Σλοβάκοι, Τσέχοι, Δανοί, ενώ χαμηλή εμπιστοσύνη έχουν στη διαδικτυακή ενημέρωση οι Βρετανοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Γερμανοί.
Τέλος, την ενημέρωση μέσω εφημερίδων εμπιστεύονται οι Ολλανδοί, Αυστριακοί, Σλοβάκοι, Βέλγοι, εντελώς στη μέση ισορροπούν οι Γάλλοι, ενώ και πάλι δυσπιστούν οι Έλληνες από κοντά με τους Βρετανούς.
Ως προς τη χρήση των ΜΜΕ τη μερίδα του λέοντος κερδίζει η τηλεόραση (85%) και ακολουθούν: ραδιόφωνο (56%), Ίντερνετ (45%), εφημερίδες (38%) και κοινωνικά δίκτυα (18%).
Post Top Ad
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011
Home
Unlabelled
Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την ενημέρωση