"Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέτυχε να πείσει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης την Παρασκευή για να υποστηρίξει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων λιτότητας " αναφέρει σημερινό άρθρο της Telegraph με τίτλο... "Greece's debt default crisis: latest reaction"
"Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινό έδαφος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πώς να βγουν από μια κρίση του χρέους, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό, τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της ακόμη και χωρίς ευρύτερη συναίνεση" γράφει το άρθρο και παραθέτει την δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού.
"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ουσιαστικά υπάρχουν διάφορα θέματα για τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε". Επίσης, δημοσιεύει τις τοποθετήσεις των Ευρωπαίων εμπλεκόμενων στο θέμα της Ελλάδας αλλά και υπουργών οικονομικών στα διεθνή ΜΜΕ.
Αναλυτικότερα:
Jean-Claude Trichet, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Πρόεδρος
Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει ότι πληροί όλους τους όρους του προγράμματος ενισχύσεων που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο κ. Trichet.
Olli Rehn, ΕΕ Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων :
"Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για μια διακομματική συμφωνία που θα υποστηρίξει το πρόγραμμα της ΕΕ-ΔΝΤ θα συνεχιστεί. Και πρέπει να βρεθεί σύντομα. Ο χρόνος τελειώνει", είπε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
"Είναι σημαντικό για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ότι όλα τα ελληνικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υιοθετήσουν μια εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξει το πρόγραμμα της ΕΕ-το ΔΝΤ και την εφαρμογή της."Το μέγεθος της πρόκλησης είναι μια δοκιμή για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, και ως εκ τούτου απαιτεί συμβολή από όλα τα κόμματα και όλους τους πολίτες."
Anders Borg, Σουηδός Υπουργός Οικονομικών:
Ο κ. Borg πιστεύει πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των χωρών της Βαλτικής, όπως της Εσθονίας είπε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt . «Μόνο αν η Ελλάδα επιτυγχάνει ένα πολύ σημαντικό πλεόνασμα μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για reprofiling».
Ο κ. Borg πρότεινε στην Ελλάδα να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο για τη λειτουργία του σχεδίου ιδιωτικοποίησης.
Nout Wellink, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:
Ο κ. Wellink δήλωσε στο Bloomberg ότι "Η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις για να πάρει χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον επόμενο μήνα.
«Υπάρχει τεράστια πίεση προς την Ελλάδα για την επίλυση" είπε ο Wellink.
Jozef Makuch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:
"Μια [Ελληνική] έξοδος από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι η λύση", είπε ο Makuch σε επιχειρηματικό συνέδριο την Παρασκευή.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έπρεπε να έχει ευρεία πολιτική συναίνεση σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρίσεων του χρέους της, όπως συνέβη στην Πορτογαλία.newscode.
Post Top Ad
Σάββατο 28 Μαΐου 2011
Home
Unlabelled
Τelegraph: Τελευταία πράξη...για την αντιμετώπιση κρίση χρέους στην Ελλάδα