Νέα αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα μας
Οι αποκαλύψεις για τα «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος απασχολούν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Από τη Γαλλία και τη Λιθουανία, μέχρι τη Σλοβακία και τη Βραζιλία, ο Τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στο σκάνδαλο που ξέσπασε εδώ και δύο 24ωρα στην Ελλάδα.
Εκτενή αναφορά στο θέμα κάνει και το... δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Το πρακτορείο «Reuters» υποστηρίζει ότι «...οι πρόεδροι δύο συλλόγων της Σούπερ Λίγκας είναι μεταξύ αυτών των 15 ανθρώπων που πήγαν στον εισαγγελέα Αθηνών για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια».
Μέχρι και sτη Βραζιλία ασχολούνται με το «καυτό» θέμα των ημερών στη χώρα. Η ιστοσελίδα «esportes.terra» μιλάει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Ελλάδας.
To γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) ξεχωρίζει την είδηση της σύλληψης του Αχιλλέα Μπέου και του Σταύρου Ψωμιάδη. «Οι πρόεδροι δύο συλλόγων της πρώτης κατηγορίας, συνελλήφθησαν ως ύποπτοι σε κύκλωμα στημένων αγώνων. Οι πρόεδροι των συλλόγων του Βόλου και της Καβάλας βρίσκονται ανάμεσα σε 10 υπόπτους, που κρατούνται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων.
Η εφημερίδα της Σλοβακίας «denniksport» αναφέρει ότι «...το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο», ενώ το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), τονίζει στα τηλεγραφήματά του ότι «...η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών της UEFA» κι ακόμη «...οι Έλληνες ενδεχομένως να εμπλέκονται σε κύκλωμα στημένων αγώνων, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news», η Δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα.
Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι. Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.
Post Top Ad
Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Home
Unlabelled
Τα διεθνή ΜΜΕ για το κύκλωμα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου