Χώρα-πρότυπο η Ιαπωνία για τον παρανοικό δολοφόνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Χώρα-πρότυπο η Ιαπωνία για τον παρανοικό δολοφόνο


Χώρα-πρότυπο χαρακτηρίζει την Ιαπωνία ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο σφαγέας του Όσλο, στο 1.500 σελίδων μανιφέστο του που δημοσίευσε στο Ίντερνετ, εγκωμιάζοντάς την επειδή αντιστάθηκε στην πολυπολιτισμικότητα, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Στο μανιφέστο του, το οποίο δημοσίευσε στο Διαδίκτυο λίγο πριν από τη...
σφαγή, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ τονίζει ότι βρίσκεται σε αυτόκλητη αποστολή διάσωσης της Ευρώπης από τις απειλές του Ισλάμ, της μετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας.

Σύμφωνα με το Kyodo, ο Μπράιβικ εγκωμιάζει την Ιαπωνία γιατί δεν επέτρεψε τη μετανάστευση πολλών μουσουλμάνων, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν απαγορεύει την είσοδο σε συγκεκριμένες εθνικές ή θρησκευτικές ομάδες.

Η μετανάστευση αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η είσοδος στη χώρα πολλών ξένων σημαίνει περισσότερα εγκλήματα και λιγότερη κοινωνική συνοχή, παρότι ειδικοί εκτιμούν ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι λόγω της συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού.

Βουλευτές μεγάλων πολιτικών κομμάτων έχουν ζητήσει τη λήψη μέτρων προκειμένου να ανοίξουν ακόμα περισσότερο οι πόρτες στους μετανάστες, αλλά αυτό δεν το έχουν κάνει πράξη φοβούμενοι την απώλεια ψηφοφόρων.

Οι αλλοδαποί που διαμένουν στην Ιαπωνία αποτελούν μόνο το 1,7% του ιαπωνικού πληθυσμού, με μεγαλύτερη ομάδα αυτή των Κινέζων και δεύτερη την ομάδα των Κορεατών, απογόνων αυτών που υποχρεώθηκαν να μεταβούν στην Ιαπωνία πριν από την ιαπωνική κυριαρχία της κορεατικής χερσονήσου που έληξε το 1945.

Ο Μπράιβικ γράφει επίσης στο μανιφέστο του ότι θα ήθελε να συναντηθεί με το συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Τάρο Άσο, ο οποίος σύμφωνα με το Kyodo και άλλα ΜΜΕ, όταν ήταν υπουργός το 2005, είχε εγκωμιάσει τη χώρα του επειδή είναι «ένα έθνος, ένας πολιτισμός, μια γλώσσα και μια φυλή».

Ο Μπράιβικ εξαίρει επίσης τη Νότια Κορέα για το επίσης μικρό ποσοστό των μεταναστών στο έδαφός της.

Bookmark and Share