«Ή θα ενωθούμε ή θα διαλυθούμε» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Ή θα ενωθούμε ή θα διαλυθούμε»



Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του ευρώ, αλλιώς κινδυνεύει να διαλυθεί, να παρακμάσει και να γίνει άσχετη, ανέφερε σε σχόλιό του στην Observer ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Το κάλεσμά του για...
ενότητα φαίνεται να στοχεύει κυρίως στην Βρετανία, όπου η κρίση χρέους της ευρωζώνης έχει τροφοδοτήσει την ήδη ισχυρή ευρωσκεπτικιστική τάση, σχολιάζει το Reuters.
«Καθώς γινόμαστε μάρτυρες θεμελιωδών αλλαγών στην οικονομική και γεωπολιτική τάξη, η Ευρώπη χρειάζεται να προχωρήσει ενωμένη αλλιώς κινδυνεύει να διαλυθεί», ανέφερε ο κ. Barroso.
«Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης σε χρηματοοικονομικούς και οικονομικούς όρους, αλλά και σε γεωπολιτικούς όρους, φέρνει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με την απόλυτη επιλογή: ή θα ζήσουμε μαζί, θα μοιραστούμε μια κοινή μοίρα και θα «μετράμε» στον κόσμο, ή θα έρθουμε αντιμέτωποι με την προοπτική της διαίρεσης και της παρακμής», τόνισε.
Ο κ. Barroso δήλωσε πως ελπίζει ότι όταν οι ιστορικοί εξετάσουν αυτή την περίοδο «θα καταλάβουν ότι κάναμε ένα βήμα πίσω από το χείλος του κατακερματισμού. Ελπίζω να δουν πως η Βρετανία συνεργάστηκε πλήρως με τα άλλα κράτη-μέλη και τους θεσμικούς εταίρους για να διασφαλίσει την σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο κ. Barroso δήλωσε πως η κρίση έχει δείξει ότι η ευρωζώνη χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση πολιτικών και διακυβέρνησης. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ευρώ», τόνισε, και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από εστίαση την δημιουργία ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share