..Αγχώνει τον αγγλοσαξονικό τύπο η περίπτωση πλεονάσματος στην Ελλάδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

..Αγχώνει τον αγγλοσαξονικό τύπο η περίπτωση πλεονάσματος στην Ελλάδα.

Πιθανό ένα πρωτογενές πλεόνασμα σύντομα στην Ελλάδα γράφουν οι Financial Times τονίζοντας πως τότε η χώρα μας "θα μπορεί άνετα να χρεοκοπήσει με οδυνηρά αποτελέσματα όχι για την ίδια αλλά για την ευρωπαϊκή και -γιατί όχι- την παγκόσμια οικονομία".


  • Επίθεση στη Μέρκελ.

Επικριτικά απέναντι στη στάση που έχει, ως τώρα, τηρήσει η Ευρώπη έναντι της Ελλάδας είναι, σε μεγάλο βαθμό, τα σχόλια του βρετανικού τύπου. Οι βρετανοί αναλυτές δεν παραλείπουν, ωστόσο, να επισημάνουν την ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ξεπεράσει τον «αναχρονιστικό λαϊκισμό του», ο...οποίος εμπόδισε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν και όσα θετικά έχουν επιτευχθεί την τελευταία διετία.
Ως τεράστια λάθη από πλευράς Ευρώπης προβάλλουν σε άρθρο γνώμης οι Financial Times, την επιμονή σε περικοπές και μέτρα λιτότητας, δίχως αντισταθμιστικές παρεμβάσεις αλλά και την απαράδεκτη και ταπεινωτική πρόταση των Γερμανών για επιβολή δημοσιονομικού επιτρόπου στη χώρα.
Η εφημερίδα προβάλει την μείωση του ελλείμματος κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε δύο χρόνια και προειδοποιεί πως σύντομα η Ελλάδα θα φθάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα και θα μπορεί άνετα να χρεοκοπήσει με οδυνηρά αποτελέσματα για τη ευρωπαϊκή και -γιατί όχι- την παγκόσμια οικονομία.
Γι αυτό και επείγει μια αλλαγή πολιτικής, έναντι της Ελλάδος εδώ και τώρα, επισημαίνουν οι Financial Times, καλώντας τους Ευρωπαίους να πάψουν να φέρονται στην Ελλάδα σαν «ανήλικο παιδί» και να της δώσουν τη δυνατότητα να ανακάμψει οικονομικά με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share