Ιρλανδία: Συμφωνία με κινεζικό fund για επενδύσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ιρλανδία: Συμφωνία με κινεζικό fund για επενδύσεις

Ό,τι δεν μπόρεσαν (ή δεν ήθελαν;) να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δείχνει να μπορεί να κάνει η ιρλανδική κυβέρνηση.



Το δρόμο προς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και οικονομικής στήριξης δείχνει στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες του Νότου η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.Ό,τι...δεν μπόρεσαν (ή δεν ήθελαν;) να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τους μήνες που προηγήθησαν της απόφασης της - τότε - κυβέρνησης να συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ για δανεισμό της χώρας, αλλά και τα δύο χρόνια που ακολούθησαν με τα μέτρα και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών να γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα, δείχνει να μπορεί (και σίγουρα να θέλει) να κάνει η ιρλανδική κυβέρνηση.
Να αναζητήσει, δηλαδή, και να βρει εναλλακτικές επενδυτικές πηγές, πέρα από τις "αγορές" ή την "τρόικα" των δανειστών της, ώστε να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή του χρέους της, πλησιάζοντας χώρες με μεγάλα αποθέματα συναλλάγματος, όπως η Κίνα.
Την υπογραφή, λοιπόν, ενός μνημονίου συνεννόησης για την εξερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ιρλανδία με θυγατρική του κύριου επενδυτικού ταμείου της Κίνας ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης του κρατικού χρέους της χώρας, χωρίς όμως να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι τομείς στους οποίους ενδιαφέρεται να επενδύσει το κινέζικο fund.
H υπηρεσία διαχείρισης του χρέους της Ιρλανδίας ανακοίνωσε μόνο ότι το μνημόνιο αυτό βασίζεται στο διάλογο που διεξήγαγε με την China Investment Corp International και ότι θα συμβάλλει στο να βρεθούν επενδυτικές ευκαιρίες για από κοινού επενδύσεις στην Ιρλανδία.
Σημειώνεται πως ο Λου Τζιουέι, επικεφαλής του κινεζικού fund, που διαθέτει πάνω από 400 δισ. δολλάρια, τον περασμένο μήνα δήλωσε επιφυλακτικός σε επενδύσεις σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, αλλά θα ενδιαφερόταν για επενδύσεις στις υποδομές και στη βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share