Όλα μέσα στον ευρύτερο σχεδιασμό εκχώρησης; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα μέσα στον ευρύτερο σχεδιασμό εκχώρησης;

 


Λίγες ώρες μετά και την επίσημη πρόσκληση του έλληνα ΥΠΕΞ στον τούρκο ομόλογο του να επισκεφθεί την χώρα μας στις αρχές Οκτωβρίου η Άγκυρα προφανώς για να ανταποδώσει τα του Ξενίου Διός προχωρά σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας* και εντός της δυνητικής ΑΟΖ. 




Ελάχιστα μίλια νότια της Μεγίστης- Καστελόριζου με τους γείτονες να επιμένουν στην «φινλανδοποίηση» της θαλάσσιας περιοχής και αποκοπής των νησιών. Δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς.. (σύμφωνα με την NAVTEX 579) το ερευνητικό σκάφος τους θα «ερευνήσει» τη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου και συγκεκριμένα ανοιχτά των περιοχών Φαληράκι και Αφάντου όπως και στο πέρασμα Ρόδου- Καρπάθου.

Η πρόσκληση του Δημ. Αβραμόπουλου έγινε μόλις δύο ημέρες μετά τις ανεκδιήγητες (**) δηλώσεις του Α. Νταβούτογλου πως
«...η Τουρκία δεν θα αφήσει τους Κούρδους να αποσχιστούν όπως συνέβη με τους Έλληνες και τους Αρμένιους...».

Προσώρας τo R/V Bilim πλέει σε τουρκικά χωριά ύδατα αλλά από Δευτέρα θα αρχίσει να «ερευνά» στα ελληνικά.
Όλα καλά...
Αναφερόμαστε και σε αυτή την παράμετρο, καθώς φαίνεται να εντάσσεται μέσα στον συνολικότερο σχεδιασμό που έχει γίνει και υλοποιείται περιλαμβάνοντας όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την ευρύτατη περιοχή.
Αναφερόμαστε όμως και με αφορμή τα όσα σημείωσε τελευταία ο Γιώργος Παπανικολάου (Η Ελλάδα και ο εφιάλτης της Βαϊμάρης) ειδικότερα στην «...αίσθηση ταπείνωσης που συνοδεύει την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αλλά και τη διαπίστωση ότι μέρος της κακοδαιμονίας, εκπορεύεται από αποφάσεις που λαμβάνονται στο εξωτερικό της χώρας αναζωπύρωσαν τον εθνικισμό.».


(*) για να μην στεναχωρήσω και τους... κοσμοπολίτες αναγνώστες της στήλης πρόκειται για τις περιβόητες «γκρίζες ζώνες» (σύμφωνα με την πάγια τακτική της Άγκυρας ) που επί θητείας του καταλληλότερου...παραγκριζάρισαν.

(**) από τις πιο νηφάλιες, ψύχραιμες και στοιχειοθετημένες προσεγγίσεις «Για το Ζήτημα του Αιγαίου», τα πετρέλαια- ο Μάρτης του ΄87 και οι συνοριακές διαφορές του αείμνηστου Αναστάση Πεπονή (εκδόσεις Λιβάνη/2001).

Εκήβολος
Bookmark and Share