- Η Σαουδική Αραβία έκανε πρόταση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αγοράσει ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα ύψους 12 δις. ευρώ ώστε η Μόσχα να σταματήσει να στηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ στη Συρία.
Τη συμφωνία πρότεινε ο επικεφαλής των σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών, πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν σε
...συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στη ρωσική πρωτεύουσα με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Εκτός από την αγορά των όπλων η Σαουδική Αραβία πρότεινε να δεσμευτεί ότι το φυσικό αέριο που παράγεται στον Περσικό Κόλπο δεν θα απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε αντάλλαγμα το Ριάντ ζητεί από τη Μόσχα να μειώσει τη βοήθεια της στο καθεστώς Άσαντ και να μην εμποδίσει άλλο ψήφισμα ενάντιά του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), κάτι που αν γίνει μπορεί να ανοίξει τον δρόμο ακόμα και σε διεθνή στρατιωτική επέμβαση.
Ορισμένες πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς έκαναν λόγο για θετικό κλίμα στην συνάντηση των δύο πλευρών, με τους Σαουδάραβες να αναχωρούν ικανοποιημένοι. Η κίνηση ερμηνεύτηκε ως μια απόπειρα της αραβικής χώρας να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της προκειμένου να ενισχύσει τους σουνίτες της Συρίας που μάχονται το καθεστώς του σιίτη και de facto συμμάχου του σιιτικού Ιράν αλ Ασαντ. Η εμφύλια σύρραξη στη Συρία μαίνεται επί δυο χρόνια κι απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, πλήττοντας τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του οίκου των Σαούντ.
Το Κρεμλίνο διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα. «Ο πρόεδρος Πούτιν δεν έχει προχωρήσει σε καμία συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία που να περιλαμβάνει τη μείωση της υποστήριξης της Ρωσίας στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ με αντάλλαγμα οικονομικά οφέλη», τόνισε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσάκοφ, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το γεγονός ότι μια τέτοια πρόταση όντως παρουσιάστηκε ενώπιον του προέδρου της Ρωσίας από σαουδαραβικής πλευράς, ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση των δύο ανδρών ως «πλούσια και ενδιαφέρουσα, αλλά αμιγώς φιλοσοφικού χαρακτήρα».