Σχέδιο για μετάταξη 6.000 γιατρών ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέδιο για μετάταξη 6.000 γιατρών ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ

 


  • Tη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.



Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι.. πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.

Αν και ο κ Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».

«Οι ειδικοί οι οποίοι μας συμβουλεύουν – και δεν αναφέρομαι μόνο στους ξένους ειδικούς, αναφέρομαι και στους Έλληνες ειδικούς – έχουν πολλές ιδέες για το πως θα αλλάξει ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ και ο τρόπος που λειτουργεί. Αυτή την συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν. Π.χ το άν θα είναι μόνο ασφαλιστικός τομέας ή αν θα εξακολουθήσει να είναι όπως σήμερα, ασφαλιστικός οργανισμός και πάροχος υπηρεσιών υγεί8ας είναι μια συζήτηση που μας έχει τεθεί στο τραπέζι και νομίζω ότι πρέπει να την κάνουμε με θάρρος» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Παράλληλα στην συνέντευξη του σημειώνει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6.000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα δούμε...».

«Η συζήτηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με τη γνωστή έκθεση της Task Force από την αρχή του τρέχοντος έτους. Σας λέω εμείς κάνουμε διάφορες συζητήσεις. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο πιο θα είναι το βέλτιστο. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό στο οποίο τελικά θα καταλήξουμε, όποιο και αν είναι αυτό, θα έρθει ως αποτέλεσμα ευρύτατου διαλόγου και αφού θα έχουμε διασφαλίσει όλες εκείνες τις συνθήκες που δεν θα επιτρέπουν σε κάποιον να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση».

Όσον αφορά τα γενόσημα ο Ά. Γεωργιάδης υποστήριξε «Καλούμε τους πάντες σε εθνική εκστρατεία για την επίτευξη του εθνικού στόχου του 60% στην διείσδυση της αγοράς φαρμάκου. Αν δεν πιάσουμε αυτό τον στόχο, θα έχουμε αποτύχει ως σύστημα. Τα γενόσημα είναι καλά φάρμακα, είναι ασφαλή φάρμακα, και αν κάποιος γιατρός επιμένει να μας δίνει ένα φάρμακο όχι γενόσημο για μια συγκεκριμένη πάθηση που αποδεδειγμένα το γενόσημο θεραπεύει, αυτό μας δημιουργεί μεγάλες υπόνοιες και πρέπει και στον ασθενή να δημιουργεί μεγάλες υπόνοιες», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Bookmark and Share