- Δημοτικοί υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς εθελοντικής κινητικότητας αποφεύγουν τη διαθεσιμότητα και την απόλυση
- Νομοθετική ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.
Αφορά μόνο... μονίμους υπαλλήλους και όσους απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνησή τους αποτελεί η αποδεδειγμένη εξασφάλιση των κονδυλίων μισθοδοσίας.
Ξεκινάει εντός του Δεκεμβρίου η διαδικασία της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, με την ψήφιση σχετικής διάταξης που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», την οποία θα εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στην εθελοντική κινητικότητα θα «διασωθούν» από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που θα προέλθουν από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη νόμου.
Από την εφαρμογή του μέτρου, που αποτελεί πρόταση της ΚΕΔΕ, εκτιμάται ότι θα μεταταγούν περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.