Πρυτάνεις ..σε ρόλο συνδικαλιστών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πρυτάνεις ..σε ρόλο συνδικαλιστών.

Επιμένουν να έχουν τον πρώτο λόγο για τους "αιώνιους" φοιτητές.
  • Η ...αγάπη για τους φοιτητές που δεν πατούν το πόδι τους στα πανεπιστήμια ή η αγωνία για την περικοπή των κονδυλίων λόγω της μείωσης του -εικονικού- αριθμού φοιτητών του κάθε ιδρύματος πίσω απ΄το ενδιαφέρον των πρυτάνεων;


Με επίθεση στον Τύπο συνεχίζει μία μικρή μερίδα πρυτάνεων να αμφισβητεί τις διατάξεις σχετικού νόμου που προβλέπει τη διαγραφή «αιώνιων» φοιτητών, επιμένοντας στην Type Your Post Summary Here άποψη ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια θα πρέπει να λάβουν την απόφαση εάν και πότε θα τους απομακρύνουν.

Με προχθεσινές τους δηλώσεις, τόσο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, όσο και ο πρύτανης του Αριστοτελείου, Γιάννης Μυλόπουλος, ανέφεραν ότι θα πρέπει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν τον πρώτο λόγο στο θέμα της διαγραφής των φοιτητών, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία με αποφάσεις που θα ληφθούν από τους Οργανισμούς των ιδρυμάτων.

Χθες, ο κ. Μυλόπουλος επανήλθε με προκλητικές δηλώσεις στον ρ/ς Alpha: «Είναι ντροπή να λένε μεγάλες εφημερίδες ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τους αιώνιους φοιτητές. Είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο σε όλα τα κράτη του κόσμου που δεν λαμβάνει αποφάσεις για τους φοιτητές του».

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου πρόσθεσε πως υπάρχουν φοιτητές που έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές και σαφώς πρέπει να διαγραφούν, αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικονομικούς έχουν καθυστερήσει και σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Είναι εύκολο, συνέχισε ο κ. Μυλόπουλος, «για το πανεπιστήμιο να διαπιστώσει ποιος φοιτητής είναι ενεργός ή ποιος αναγκάστηκε να καθυστερήσει τις σπουδές του. Εναν φοιτητή που επιστρέφει για να ολοκληρώσει τις σπουδές του είναι τεράστια αδικία να τον διαγράψεις. Πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που γυρίζουν να τελειώσουν τις σπουδές τους».

Ωστόσο, στοιχεία για το πόσοι από τους φοιτητές παραμένουν ανενεργοί και πόσοι επέστρεψαν ύστερα από χρόνια στα ιδρύματα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τα πανεπιστήμια ιδρύματα.

Χρηματοδότηση

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα από τα κριτήρια που λαμβάνεται υπόψη για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων είναι και ο αριθμός των φοιτητών.
Στο πλευρό των «αιώνιων» φοιτητών τάχθηκε, χθες, και η νεολαία -φυσικά- του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας για την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, ανέφερε πως «δεν θα αφήσουν να εγκαθιδρυθεί η νεοφιλελεύθερη λογική στα ελληνικά πανεπιστήμια και δεν θα διαγραφεί κανένας φοιτητής».

Του ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗ

.
Bookmark and Share