Mαλαισιανού boeing: αιφνίδια μετατόπιση των ερευνών σε άλλο σημείο του Ειρηνικού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Mαλαισιανού boeing: αιφνίδια μετατόπιση των ερευνών σε άλλο σημείο του Ειρηνικού

 


  • Σε νέο σημείο του νότιου Ινδικού Ωκεανού μεταφέθηκαν οι έρευνες των Αρχών για το χαμένο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, καθώς προέκυψαν νέα αξιόπιστα στοιχεία.



 Οι έρευνες μετατοπίστηκαν σε μια περιοχή 1.100χλμ βορειοανατολικά της προηγούμενης, πιο κοντά στις ακτές της... Αυστραλίας.
Η απόφαση ελήφθη, καθώς από την ανάλυση των στοιχείων των δορυφόρων προέκυψε ότι το αεροπλάνο ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

«Προκύπτει ότι το αεροπλάνο κινείτο ταχύτερα από την προηγούμενη εκτίμηση, άρα έκαψε πιο γρήγορα τα καύσιμά του. Αυτό σημαίνει ότι κάλυψε μικρότερη απόσταση στο νότιο Ινδικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αυστραλών.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες είχαν διακοπεί την Πέμπτη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο προηγούμενο σημείο ερευνών.

Την ίδια μέρα έγινε γνωστό ότι δορυφόρος της Ταϊλάνδης «είδε» τουλάχιστον 300 κομμάτια στην περιοχή των ερευνών. Προς το παρόν, η διεθνής ομάδα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή δεν έχει καταφέρει να αγγίξει κανένα από τα εκατοντάδες ευρήματα.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανέλκυση των κομματιών που τις τελευταίες μέρες έχουν «δει» οι δορυφόροι. Από τα κομμάτια αυτά θα επιβεβαιωθεί ή όχι η «εξίσωση» βάσει της οποίας βγήκε το συμπέρασμα ότι το μοιραίο αεροπλάνο έπεσε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ακόμα και αν βρεθούν αυτά τα κομμάτια ενδεχομένως να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για την ανεύρεση του ίδιου του αεροπλάνου.

Βρετανοί ειδικοί που μίλησαν στο BBC εξήγησαν ότι ο πυθμένας του ωκεανού στο συγκεκριμένο σημείο είναι σχεδόν άγνωστος.

«Γνωρίζουμε περισσότερα για την επιφάνεια της Σελήνης παρά για τον πυθμένα στο συγκεκριμένο σημείο» τόνισε ο Ντέιβιντ Φερέιρα του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ.

Εξίσου σημαντικό είναι να βρεθούν τα «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου, τα μόνα στοιχεία που μπορούν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία νύχτα της 8ης Μαρτίου, όταν το αεροπλάνο αναχώρησε για το Πεκίνο.

Τα «μαύρα κουτιά» εκπέμπουν ένα σήμα, το οποίο μπορούν να λάβουν τα ειδικά σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους δεν είναι απεριόριστη και ήδη ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος.
Bookmark and Share