Γ.Σακελλαρίδης: Αίτημα για μέτρα θα οδηγούσε σε δημοψήφισμα..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γ.Σακελλαρίδης: Αίτημα για μέτρα θα οδηγούσε σε δημοψήφισμα..!


  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την ιδέα του δημοψηφίσματος αυτή τη φορά δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου.
 
*Η ουσία  είναι ότι την αποτυχία τους κάποιοι σκέφτονται εκ των προτέρων να την μεταβιβάσουν στο λαό.Τα κόλπα όμως περί δημοψηφίσματος και εκλογών είναι στην περίπτωση αυτή φθηνά.
Ο λαός  ψήφισε για να αποφασίζουν κάποιοι να βρίσκουν λύσεις, να χαράσσουν πορεία..
Εάν πίστευε ότι μπορεί να τα κάνει με άλλους ή μόνος του ... θα έστελνε εκείνους στην εξουσία.

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει δημοσιονομικά μέτρα, άφησε ... ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η κυβέρνηση, αυτό που κάνει από την πρώτη μέρα που έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση, είναι να προσπαθεί, ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση. Εάν θα φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο, σ’ ένα σημείο αδιεξόδου – κάτι το οποίο απευχόμαστε, και κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να μην φτάσουμε σε αυτό – πάντοτε υπάρχουν και αυτές οι λύσεις. Εμάς, όμως, στόχος μας είναι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το ζήτημα του δημοψηφίσματος τέθηκε μόνο σε περίπτωση που φτάσουμε σε κάποιο αδιέξοδο, το οποίο είναι κάτι που απευχόμαστε και εργαζόμαστε, έτσι ώστε να μην φτάσουμε σ’ αυτό», σημείωσε.

Για τα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση και τη διαδικασία της διαβούλευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Έχει σημασία η διαδικασία της διαβούλευσης. Είναι μια διαδικασία, μέσω της οποίας, μπορεί και ο κόσμος να εξοικειωθεί μ’ ένα νομοσχέδιο, να ενημερωθεί για ένα νομοσχέδιο, που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Ο λόγος που το κάνουμε, είναι μια πρακτική, που θα ακολουθούμε για πολλά νομοσχέδια.

Για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής – και όχι της λεγόμενης ανθρωπιστικής κρίσης – είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί να έχει κάποιο κόστος, αλλά ταυτόχρονα εμφανίστηκαν και ισοδύναμα μέτρα μείωσης δαπανών, τα οποία στην ουσία εξασφαλίζουν ένα μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, σε επίπεδο επιβάρυνσης του προϋπολογισμού.

Με αυτό το νομοσχέδιο, εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε, πρώτα απ’ όλα, ότι θα υπάρχει μια εισροή και χρηματικών πόρων προς το Δημόσιο και να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τους ώμους από τα συνήθη ισοζύγια, τα οποία έχουν φορτωθεί τα μεγάλα φορολογικά βάρη.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι να διασφαλίσει και τα ζητήματα της κοινωνικής Δικαιοσύνης. Υπάρχουν ακόμη τα περιθώρια και υπάρχουν οι ρυθμίσεις μέσα στο νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί σε διαβούλευση, έτσι ώστε να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης για την επιβράβευση των συνεπών».

Μιλώντας για τον ΟΟΣΑ και τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Σακελαρίδης ανέφερε: «Ο ΟΟΣΑ είναι ένα κέντρο τεχνογνωσίας και εφαρμογής πολιτικών. Ένα κέντρο που διευκολύνει τις μεταρρυθμίσεις και ακριβώς με αυτή την άποψη, ως ένας διεθνής οργανισμός με κύρος, σε αυτό τον οργανισμό κατέφυγε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης. Κατέθεσαν το δικό τους μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της νέας κυβέρνησης και ζητήσαμε τη βοήθεια σε σχέση με την τεχνογνωσία που κατέχει ένας οργανισμός, όπως ο ΟΟΣΑ, για τη διευκόλυνση και την προώθηση αυτού του μεταρρυθμιστικού έργου.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει την ατζέντα και τις μεταρρυθμίσεις. Χθες ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θέλει να προωθήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες βρίσκονται στον αντίποδα των μεταρρυθμίσεων προηγούμενης κυβέρνησης και είναι αυτές που είχαν παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό και έλαβε τη λαϊκή εντολή η νέα ελληνική κυβέρνηση για να τις εφαρμόσει. Και ο ΟΟΣΑ θα εξειδικεύσει ακριβώς αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Επομένως, δεν είναι ζήτημα καλού ή κακού ΟΟΣΑ. Είναι ζήτημα καλών ή κακών πολιτικών, με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική αποτελεσματικότητα».

Τέλος αναφερόμενος στη ρευστότητα του Δημοσίου σημείωσε: «Χρήματα αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση βρίσκει και αποπληρώνει κάθε δόση. Δουλειά της κυβέρνησης και του ΥΠΟΙΚ είναι να υπάρχουν αυτά τα χρήματα κάθε φορά που απαιτείται η καταβολή δόσεων προς τους πιστωτές, είτε για την καταβολή μισθών, συντάξεων και δαπανών που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου. Τα χρήματα αυτά θα υπάρχουν κάθε φορά που υπάρχουν οι ανάγκες αυτές. Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Το νομοσχέδιο που φέρνουμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει όλες αυτές τις περγαμηνές έτσι ώστε να φέρει και ενίσχυση της ρευστότητας και να απαντήσει σε ένα από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Έχει τη δυνατότητα να αλλάξει αυτού του τύπου τα χρονοδιαγράμματα και αντίστοιχα θα προωθηθούν και άλλου τύπου τέτοια νομοσχέδια».
Bookmark and Share