Ε.ΛΑ.Μ : Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί της Κύπρου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ε.ΛΑ.Μ : Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου

  • Μπήκαν στη Βουλή, για πρώτη φορά.


H άνοδος της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη τρομάζει ολοένα και περισσότερο τον... πολιτικό κόσμο. Και η Κύπρος απέκτησε από χθες τους δικούς της ακροδεξιούς βουλευτές.

Πολιτικοί κύλοι της Κυπριακής Δημοκρατίας σχολιάζουν ότι η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών στην Κύπρο είναι η είσοδος στη Βουλή του ακροδεξιού Εθνικoύ Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο δηλώνει «αδελφό» κόμμα με την «Χρυσή Αυγή».
Όπως αναφέρει το Sigmalive, τη μεγαλύτερη απώλεια, καταγράφει το ΑΚΕΛ με πτώση 7 και πλέον μονάδων με καταμετρημένο το 100% των ψήφων. Όμως, ούτε ο ΔΗΣΥ έμεινε αλώβητος, καθώς χάνει τουλάχιστον 3,7 % σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2011.

Η είσοδος στη Βουλή για πρώτη φορά του ΕΛΑΜ (με 2 έδρες μάλιστα), πανηγυρίστηκε δεόντως από την ηγεσία και τους ψηφοφόρους του κόμματος που γιόρτασαν με πυροτεχνήματα την είσοδο στο κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δήλωσε:

«Άπαντες να είναι σίγουροι ότι όσα είπαμε και διακηρύξαμε προεκλογικά θα τα τηρήσουμε και από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Η επόμενη μέρα θα βρει τον κυπριακό λαό με τα ίδια προβλήματα. Ο δικός μας ρόλος είναι να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, σημείωσε ο Χρίστος Χρίστου. Με πολύ σοβαρότητα και μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουμε αυτή την νίκη», συμπλήρωσε.
Η νίκη αυτή αφιερώνεται στον σμηναγό Κων/νο Ηλιάκη ο οποίος έχασε την ζωή του για την Ελλάδα στις 23 Μαΐου, ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Ποιός είναι ο ακροδεξιός ηγέτης της Κύπρου

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου διέμενε στην Ελλάδα και ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής με την οποία διατηρεί άρρηκτες σχέσεις. Το κόμμα εμφανίστηκε αρχικώς στη δημόσια ζωή της Κύπρου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή»
Το ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) εισήλθε στην Βουλή της Κύπρου με δύο βουλευτές και με ποσοστό μόλις 0,1% πάνω από το όριο του 3,6%.

Εμφανίστηκε αρχικώς στη δημόσια ζωή της Κύπρου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή» (παράρτημα Κύπρου), αλλά όταν επιχείρησε να εγγραφεί στο μητρώο κομμάτων του υπουργείου εσωτερικών δεν έγινε δεκτός ο τίτλος του. Για αυτό τον λόγο διαφοροποίησε την ονομασία του σε ΕΛΑΜ. Είναι αξιοσημείωτο ότι την αίτηση εγγραφής του την έκανε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την ιδιότητα του ως δικηγόρος, και μετέπειτα Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος παύτηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για απρεπή συμπεριφορά και σήμερα δικάζεται για ποινικές υποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είναι ακτινολόγος και όταν διέμενε στην Ελλάδα ήταν μέλος της «Χρυσής Αυγής». Ακόμα και σήμερα δεν κρύβει την πραγματική ταυτότητα του ΕΛΑΜ και τη σχέση του ως παράρτημα της «Χρυσής Αυγής».

Παρών στις περισσότερες ομιλίες και εκδηλώσεις του ακροδεξιού κόμματος Κύπρου είναι ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.
Bookmark and Share