Ραγαδαίες εξελίξεις στο Mega - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ραγαδαίες εξελίξεις στο Mega


  • Πληροφορίες που διακινούνται σε διαδικτυακά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως το MEGA, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, δε θα αποφύγει την πτώχευση, με βάση τα όσα προέκυψαν σήμερα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του.
  • Ποιά είναι η πραγματικότητα


Την ώρα που το ταμείο του Mega δεν έχει ούτε ένα ευρώ καθώς οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του σταθμού εδώ και δύο μήνες, ραγδαίες φαίνεται ότι ..  είναι οι εξελίξεις που δρομολογούνται από σήμερα.

Οπως λένε έγκυρες πληροφορίες, συνεδρίασε σήμερα το πρωί το ΔΣ της Τηλέτυπος σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής ενημέρωσε το ΔΣ για το πώς έχει η κατάσταση, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., οι κ.κ. Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. και ο κ. Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ.

Αυτή την ώρα συντάσσεται πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών.

Το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ.

*Πάντως η πλευρά Φιλιπόππουλου τονίζει -με διαρροές την τελευταία ώρα- πως η προσπάθεια δεν έχει εγκαταλειφτεί ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα μεταδίδονται σήμερα από διάφορα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας τα ως «ράδιο αρβύλα» ή και υποβολιμαία προκειμένου να δυναμιτιστεί το ήδη τεταμένο κλίμα.

Την Παρασκευή φαίνεται πως θα γίνει και η τελική συνάντηση των μετόχων μετά από δεκάδες αποτυχημένες και αντιεξοδικές συζητήσεις μέχρι σήμερα.
Τόσο η τραπεζική αγορά όσο και τηλεοπτική έχουν μείνει άναυδες με το «τρενάρισμα» αυτό που αποδομεί και απαξιώνει το μεγαλύτερο ίσως brand name στο ελληνικό τηλεοπτικό -και όχι μόνο- τοπίο.

Εάν δεν υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ μετόχων και τραπεζών εώς την ερχόμενη Παρασκευή πάντως, η ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ που ελέγχει το Mega, είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει πως δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεσή της,πράγμα που σημαίνει ότι αμέσως μετά οι τράπεζες (στις οποίες είναι υποθηκευμένα τα δάνεια του καναλιού) θα κηρύξουν την πτώχευση της επιχείρησης.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες και μέρες ενώ μια συνισταμένη που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς είναι πως η κυβέρνηση φέρεται να επιθυμεί διακαώς το λουκέτο στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να κατευθύνει παρασκηνιακά τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω των κρατικών διοικήσεων των τραπεζών...
Bookmark and Share