Μοσκοβισί: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν αλλάζει.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μοσκοβισί: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν αλλάζει..


  • «Ας μην ανοίξουμε ξανά αυτό το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.


Όπως είπε, ο στόχος του... 3,5% του ΑΕΠ είναι εφικτός, καθώς το πρόγραμμα βρίσκεται «στον σωστό δρόμο» και η Ελλάδα είναι σε θέση «να γυρίσει σελίδα».
Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος τον Ιούλιο
Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα επισκεφτεί την Αθήνα τον Ιούλιο, προκειμένου να εκδηλώσει την υποστήριξή του στην ελληνική προσπάθεια και να συζητήσει τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος, με το μήνυμα: «Τώρα είναι ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Ερωτηθείς από  πού βασίζει την αισιοδοξία του για τις επικείμενες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω αυξανόμενων φόρων, capital controls και έλλειψης επενδύσεων, ο Επίτροπος επικαλέστηκε πρώτον την εκτίμηση ότι οι μεταρρυθμίσεις καθιστούν ανταγωνιστικότερη την ελληνική οικονομία και δεύτερον ότι «έχει αποκατασταθεί πλέον η εμπιστοσύνη».
«Αλλάζει το κλίμα»
«Αλλάζει το κλίμα» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, δηλώνοντας βέβαιος ότι το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις αγορές.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι αναμένει ανάπτυξη στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και χαρακτήρισε «καλό εργαλείο» το υπό διαμόρφωση υπερταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πρόβλημα για την Ευρωζώνη»

Όπως είπε, «η Ελλάδα δεν είναι πλέον πρόβλημα για την Ευρωζώνη» επισημαίνοντας όμως ότι η χώρα «θα πρέπει να συνεχίσει να είναι συνεργάσιμη».
Πάντως, έτερος ευρωπαϊκός παράγοντας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ν», αναγνώρισε ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία «δημιούργησε μομέντουμ» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, καθώς άσκησε πολιτική πίεση για την επίτευξη αποτελέσματος. «Όλοι ήθελαν οπωσδήποτε συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα» τόνισε.
Bookmark and Share