Τα ηχηρά κανόνια μόλις ξεκίνησαν ...ενώ η κυβέρνηση βλέπει "ανάπτυξη"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τα ηχηρά κανόνια μόλις ξεκίνησαν ...ενώ η κυβέρνηση βλέπει "ανάπτυξη"!

 

Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα έχουμε πολλά και ηχηρά κανόνια στην ελληνική οικονομία. Πυρσός, Ηλεκτρονική Αθηνών , Μαρινόπουλος... 
Δυστυχώς υπάρχουν πολλές  ακόμη γνωστές εταιρίες που οι τράπεζες παλεύουν σιωπηλά να σώσουν.
Κατασκευαστικές, εμπορικές,ΜΜΕ και άλλες εταιρίες «ετοιμόρροπες» χωρίς να  φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ...



Η εξέλιξη με την Μαρινόπουλος έχει  συστημικό χαρακτήρα. Όχι για τις τράπεζες που θα χάσουν τα δάνεια, αλλά για τους... προμηθευτές. Και ιδιαίτερα για μικρές και μεσαίες εταιρίες από την επαρχία που προμήθευαν την αλυσίδα με διάφορα είδη ή προϊόντα λευκής ετικέτας. Πρόκειται για μια τοξική χρεοκοπία που θα δημιουργήσει παρά πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα.
Τα ανοίγματα των προμηθευτών που κυκλοφορούν στην αγορά προκαλούν ανατριχίλα.

Οι εκτιμήσεις είναι πως η πτώση του Μαρινόπουλου είναι πιθανόν να παρασύρει έως και 300 (!) μικρές και μεγάλες εταιρίες που προμήθευαν την αλυσίδα. Πρόκειται για την ελληνική Lehman Brothers που σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης περιόδου.
Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με βαρύνουσα ηγετική συμμετοχή τις τελευταίες δεκαετίες στον ΣΕΒ...

Tην ίδια ώρα η κυβέρνηση που ευθύνεται για τα capital controls, τη διακοπή δηλαδή ροής ..οξυγόνου από τις τράπεζες προς τον επιχειρηματικό κόσμο έχει το θράσος,την άγνοια ή την ανοησία να κάνει λόγο για σταθεροποίηση και ανάπτυξη.
Δυστυχώς τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία η ανεπάρκεια του κ.Βαρουφάκη,του κ.Τσίπρα και της υπόλοιπης παρέας των μαθητευόμενων μάγων και κατά συρροήν ψευτών, μόλις τώρα θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι έλληνες.
Τώρα όμως είναι ήδη αργά...
Bookmark and Share