«Παρ' ολίγον σύγκρουση» καταδρομικού των ΗΠΑ με ρωσική φρεγάτα στη Μεσόγειο - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

«Παρ' ολίγον σύγκρουση» καταδρομικού των ΗΠΑ με ρωσική φρεγάτα στη Μεσόγειο

  • Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αμερικανικό καταδρομικό προσέγγισε επικίνδυνα στις 17 Ιουνίου ρωσική φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο και κατήγγειλε ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων αποφυγής συγκρούσεων στη θάλασσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ του... USS Gravely και της φρεγάτας Yaroslav Mudry, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, το αμερικανικό καταδρομικό πλησίασε το ρωσικό σκάφος σε απόσταση 60 - 70 μέτρων το πλοίο και πέρασε μπροστά του.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον απάντησε ότι το ρωσικό πλοίο πραγματοποιούσε στις 17 Ιουνίου «μη ασφαλή» ναυτική επιχείρηση κοντά σε δύο αμερικανικά πλοία και έκανε λόγο για «αντιεπαγγελματική» επιχείρηση.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, σημείωσε ότι η φρεγάτα έφτασε σε απόσταση 280 μέτρων από το USS Gravely και σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman.

Πρόκειται για το τελευταίο μίας σειράς παρόμοιων περιστατικών σε θάλασσα και αέρα, με Ουάσινγκτον και Μόσχα να ανταλλάσσουν ψυχροπολεμικές κατηγορίες.