Χιλιάδες προσφυγόπουλα εμβολιάζονται στο Ελληνικό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Χιλιάδες προσφυγόπουλα εμβολιάζονται στο Ελληνικό.


  • Στον καταυλισμό του Ελληνικού χιλιάδες μικρά προσφυγόπουλα εμβολιάζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να προστατευθούν από τις παιδικές ασθένειες.


Περίπου 1.300 παιδιά ηλικίας από... 6 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν τρία εμβόλια, που καλύπτουν 10 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα και πνευμονιόκοκκος).
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά των προσφύγων, καθώς ο εμβολιασμός τους παρέχει την απαραίτητη προστασία από μια σειρά ασθενειών. Κάθε παιδί το δικαιούται αυτό» δηλώνει η Τζοάν Λιου, διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα, Χριστίνα Ψαρρά τονίζει: «Είναι σημαντικό να προστατεύονται όλα τα παιδιά από τις παιδικές ασθένειες. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα. Ο εμβολιασμός είναι ένα πρώτο μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο στο μέλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερη και διαρκής προσπάθεια για την πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας καθώς και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση αυτών των ευάλωτων ανθρώπων».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς τον Μάιο, όταν περισσότερα από 3.000 παιδιά στην Ειδομένη και στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου ανοσοποιήθηκαν κατά των κοινών παιδικών ασθενειών.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν παιδιά στον καταυλισμό του Ελαιώνα στην Αθήνα, ενώ παρόμοιοι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί τις προσεχείς εβδομάδες στη Σάμο και τη Λέσβο και στους καταυλισμούς των Θερμοπυλών, του Κατσικά, του Τσεπέλοβου, των Δολιανών και της Κόνιτσας.

Η οργάνωση συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των εκστρατειών εμβολιασμού προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών.
Bookmark and Share