Ιταλική υπηκοότητα θα δώσει η Ιταλία στους Βρετανούς φοιτητές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Ιταλική υπηκοότητα θα δώσει η Ιταλία στους Βρετανούς φοιτητές

  • Ιταλική υπηκοότητα στους Βρετανούς φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ιταλία κι επιθυμούν να την ζητήσουν, προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»,το μέτρο πρόκειται...πιθανότατα, να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο που αφορά τη χορήγηση υπηκοότητας, τον οποίο εξετάζει, στην φάση αυτή, η ιταλική γερουσία.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι με την πρωτοβουλία αυτή, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θέλει να δείξει, εμπράκτως, ότι το ευρωπαϊκό πνεύμα και ιδεώδες συνεχίζει να υφίσταται, παρά τα όποια προβλήματα. Ο Ρέντσι φέρεται να παρουσίασε το συγκεκριμένο σχέδιό χθες βράδυ, στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο δείπνησε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Πρακτικά, όσοι Βρετανοί νέοι σπουδάζουν στην Ιταλία και το επιθυμούν, θα μπορούν πρώτα να εγγραφούν στα μητρώα του δήμου της πόλης στην οποία βρίσκονται, και στη συνέχεια, αν όντως ο σχετικός νόμος εγκριθεί, να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας.

«Πρέπει να δώσουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση στους Βρετανούς νέους της γενιάς του Εrasmus», σχολίασε σχετικά ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.