"Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο!" - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

"Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο!"

  • «Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ..σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα,Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos σε συνέντευξη που παραχώρησε στην El Mundo.

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν.. πήρε κάποιο μάθημα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα απ' το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις» ο κ. Ιγκλέσιας απάντησε ότι «Είναι διαφορετικό. Ξέφυγε τις προάλλες στον De Guindos κάτι αποκαλυπτικό. Είπε πως "θ' αποφασίσουμε στη συνεδρίαση του Eurogroup μία ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων". Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν μετανιώνει για την «υπόσχεση» που είχε δώσει στο παρελθόν: «Αλέξη, κράτα γερά, ερχόμαστε».

Όχι, απάντησε, «καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει» κατέληξε.