Μειώθηκε το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Μειώθηκε το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα..

  • Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για το τουριστικό ρεύμα της χώρας μας, τα οποία δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, μείωση κατά...107.450 άτομα ή 6,2% κατέγραψε το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, βάσει των στοιχείων έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνολικά αφίχθησαν 1.620.971 άτομα.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (82,9%), παρουσίασαν µείωση 4,9%, ενώ από τα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 9,3%. Σηµαντική µείωση των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (23,6%), τη Ρουµανία (36,8%) και την Ιταλία (25,8%). Στον αντίποδα, σηµαντική αύξηση καταγράφεται από την Αλβανία (31,7%), το Βέλγιο (492,2%), τη Ρωσία (134,9%) και την Πολωνία (69,2%).

Τη µεγαλύτερη συµµετοχή ως προς το σύνολο των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης έχει η Βουλγαρία (20,3%) και ακολουθούν η ΠΓ∆Μ (11,7%), η Αλβανία (9,1%), η Γερµανία (7,2%) και το Ηνωµένο Βασίλειο (6,6%).

Στις υπόλοιπες ηπείρους, µείωση των αφίξεων σε απόλυτες τιµές παρατηρείται από την Ασία, µε σηµαντική µείωση των αφίξεων από την Τουρκία (46,6%), ενώ αύξησή τους καταγράφεται από όλες τις άλλες ηπείρους.

Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και τον σταθµό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς και αεροπορικώς. Οι κύριοι σταθµοί εισόδου που συγκεντρώνουν το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης οδικώς είναι οι Εύζωνοι (9,1%) και ο Προµαχώνας (7,8%). Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις, το αεροδρόµιο των Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (38,4%) και ακολουθεί το αεροδρόµιο της Θεσσαλονίκης (7%).
Bookmark and Share